onsdag 30 december 2015

Internetdejting

Jag vet inte hur många av er som har utforskat helvetet på jorden ännu, dvs dejtingsidor. Men jag gissar att det inte undgått någon livs levande människa idag att internetdejting existerar och att det dessutom är en mycket djup sörja av lögner, förskönande bilder, sexuellappp trakasserier, hot och fullkomlig förnedring. 

Jag får ganska ofta frågan om jag dejtar, och framförallt hur det går till. Jag har ganska aktivt internetdejtat ett tag nu och jag kan fortfarande inte bestämma mig för om jag fullkomligt hatar det eller tycker det är världens bästa grej. Nu bär jag dessutom på ett heterosexuellt ok, så mina erfarenheter och fasthanda tips utgår enbart ifrån kvinna försöker dejta man eller som det i verkligheten ser ut: män försöker antasta kvinna. 
 
Först måste  en ta sig igenom den värsta chocken när en registrerat sig och loggat in på en sida skapad för att hitta en eller flera partners. Vilken sida en än väljer så finns det vissa saker att komma ihåg: 
1. Var beredd på att stöta på gamla klass- och skolkamrater. Människor en inte haft kontakt med på 15 år, människor en inte ens minns längre, dyker plötsligt upp och hela ens tonår fladdrar ångestladdat förbi. Nej. Bara nej.
2. Jodå. En och annan gammal lärare finns också där. Jag dömer ingen, men nej. Låt bli. 
3. Ja och så finns det ju pappas gamla vänner...
4....och brödernas gamla vänner. 
5. Och dom som du känner igen på grund av att dom misshandlat och våldtagit dina vänner. 
6. Sen finns det dom som utger sig för att vara "diskreta" och "öppna för förslag". Dom är alltid gifta. Alltid! 
7. 95% skriver något om att gym, träning och att "ta hand om kroppen" är deras stora intresse. Vissa är mer försiktiga medan andra inte ens försöker dölja sitt tjockishat. 
8. Det finns dom som söker the one and only och är beredd att gå igenom eld och vatten för att hitta en enda människa som kan tänka sig att stå ut med dom. Dom är lättupptäckta eftersom dom gärna i andra meddelandet detaljerat beskriver hur många barn dom vill ha och hur livet skulle se ut om några år när vi slagit oss ner någonstans. 
9. Var beredd på att få frågor om bröst, hur många män en har dejtat från sidan, "vad tänder du på då?", "du verkar vara så sur, fått för lite kuk eller, Höhö", erbjudande om att sälja din kropp samt en och annan plötslig kukbild från ingenstans. Dagliga kränkande ord och sexuella trakasserier är inte ovanligt alls. 
10. Var framförallt beredd på att stöta på föredetta dejter och partners. Skriv. Inte. Hej. Stå emot. 

"Men Sandra, hur ska en göra då för att ens hamna på en dejt någon gång?" 
Ja vilken bra fråga! Här är mina bästa rekommendationer för att orka med den sörjigaste smutsen på dejtingsajter: 
1. Om du inte är intresserad, men han inte can take a no for an answer, säg att du har hiv alternativt är oerhört fascinerande fertil. Inget skrämmer bort män så snabbt som könssjukdomar och bebisar. 
2. Som svar på oombedda kukbilder använder jag alltid den här bilden: 

3. Blocka och anmäl precis allt som är kränkande och hotfullt. Ingen ska behöva tolerera sånt. 
4. Även om ni i skrivna meddelanden verkar komma bra överens, föreslå alltid att prata i telefon först. På telefon märks snabbt om samtalet flyter på bra eller inte. Med andra ord behöver du inte ödsla tid på att träffa någon som du inte vet du kommer tycka om att prata med. Tid är värdefullt. En misslyckad och tråkig dejt innebär att du förlorat tid du hellre kunde spendera på Netflix. 
5. Researcha! Google is your friend. Så även Facebook. Du vill ju inte hamna mittemot någon som röstar på SD eller som delar hundra "roliga" Leif GW Persson-klipp per dag. 
6. Träffas på allmän plats första gången. Ett café eller en bar eller liknande. OBS, om du går på många olika dejter kan det vara bra att byta ställe då och då för att undvika personalens nyfikna och klumpiga kommentarer som "jaha, här igen med någon ny?"  
7. Om du vill ligga på första dejten så ligg på första dejten. Om du inte vill ligga så gör inte det. Det är helt upp till dig och ingen annan. 

Som ni kanske förstår fungera det riktigt  bra det här med internetdejting och att navigera sig igenom mäns i största allmänhet vidriga beteende på internet. Se på mig bara! Och lycka till för all del. Forever_single_85 

10 kommentarer:

 1. Fantastiskt! Hade för ett ögonblick funderat på det där med internetdating. Men jag är lite skeptisk. Tycker det är illa nog när man går ut en kväll. Efter ditt inlägg behöver jag inte längre fundera :). Kram

  SvaraRadera
 2. The horror! Mardrömmen är att jag eller min man vill ta ut skilsmässa så att jag behöver ragga i min lilla håla. Hade helt hoppats på nätdejting :C

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. There are several pen.io/ apps or software application, Know More are readily available Game Killer Download and Install | Android, PC, iPhone on internet, but a lot of it does not work well. Game Killer Do not worry, I am show you how you can hack Game Killer App any kind of android video game.

  SvaraRadera