måndag 22 juni 2015

Regntung rövdag

Det skulle vara ett blogginlägg här om hur fantastisk midsommarhelgen har varit. Hur den uppfyllde alla mina förhoppningar illustrerat med fina bilder. Men den här regntunga rövdagen gör det lite svårt att skriva om sånt som är fint och behagligt förstår ni. Den här regntunga rövdagen är en av alla hundratals regntunga rövdagar som livet har att erbjuda och kommer snart vara endast ett minne. Men än så länge är det fortfarande just en regntunga rövig rövdag. 
Jag har varit allt annat än en god förälder idag. Jag har felat på precis varenda liten punkt. Förutom gummistövlarna imorse i regnet kanske. Det var ju faktiskt rätt bra jobbat med tanke på att jag rätt ofta glömmer just gummistövlar trots spöregn. 

Jag fattar, och jag vet, att föräldraskapet är tungt och svårt och inte alltid behöver vara perfekt. Det är ju själva kärnan i mitt föräldraskap faktiskt. Jag eftersträvar aldrig perfektion, jag är nöjd om jag är en ok förälder. Men kanske sätter jag lite högre krav på mig själv eftersom jag är ensamförälder. Om inte jag är lyhörd, trygg, omhändertagande och förstående, vem ska då vara det? Om inte jag tusen gånger om dagen lugnt och pedagogiskt pratar om att inte slåss, inte ljuga, inte spotta, inte kasta mat, respektera när någon säger nej och stopp, inte retas, att alla är lika värda, att pojkar inte gör så för att dom är pojkar och att flickor för göra så fast dom är flickor, att vi samarbetar och att vi hjälps åt, vem ska annars göra det? Om inte jag kramar om dom länge, låter dom somna i min famn i min säng när dom drömmer mardrömmar, blåser och plåstrar om skrubbsår, läser samma bok om och om igen, vem ska annars göra det? 
Om inte jag går upp 06:00 varje morgon för att hinna packa väskor, göra frukost, städa upp, plocka ihop, komma i tid till förskolan, plockar upp dom i tid från förskolan, lagar mat utan för mycket gifter och skit, leker närvarande och lyssnar förstående, diskar, tvättar, viker tvätt, plockar upp och lagar leksaker, planerar utflykter, betalar räkningar i tid, städar i all oändlighet och däckar i säng 23:00 varje dag utan att ha hunnit med ens hälften av allt jag vill göra, vem ska annars göra det? 

Just precis idag känner jag mig både otillräcklig och jävligt dålig, men samtidigt rätt trött på precis allt också. Jag vill inte göra allt det där för just nu förstår jag inte vad det ska vara bra för. Varför ska jag göra det när ingen annan gör det? 
Att slita ut mig själv så förtvivlat när jag ändå bara bemöts av lögner, oändliga slagsmål, mat som spottas ut, uppkäftighet och total oförståelse för andras känslor, vad ska det egentligen vara bra för? 

Fy fan vilken dålig förälder jag har varit idag. En riktigt dålig jävla rövförälder har jag varit. En såndär som jag aldrig skulle bli. En såndär som jag inte ens trodde fanns. En sån har jag varit idag. 
Å andra sidan har ungarna varit riktigt usla rövungar också för den delen. Det där brukar ju hänga ihop av någon anledning. Mitt jordnötssmör som jag brukar trösta mig med på såna här rövdagar är slut också. Den burken hittade några onämnda rövungar och slickade ren. Så jävla klart. 

Nu går jag och lägger mig. Må rövdagarna komma och gå och inte bli ihågkomna i all i evighet, låt även helgen komma snart så mamma kan få dricka vin, rövdag eller ej, amen. 


1 kommentar: