söndag 5 april 2015

7 påskdagsbilder


Jag sov för lite inatt. Jag hade för trevligt besök och för gott vin i går kväll och jag somnade alldeles för sent. Men det gör mig inget. Inte när det är självförvållad sömnbrist. Det brukar vara annorlunda när någon annan berövat mig nattsömn. Då vill jag ställa till med kaos och slita loss skallar. 
Det gjorde mig däremot ingenting att barnen hetsåt frukosten och var klara redan innan jag hann sätta mig ner. Det var kanske precis vad jag behövde. Jag, Mian och en äggmacka. 

Sen hängde jag rätt länge med barnen och legolådan. Fascinerande lång koncentrationsförmåga dom har ändå när det handlar om färglada plastklossar men aldrig när det handlar om att duka av bordet eller tvätta händerna eller så. 

Jaha men kolla här då. Här står jag snygg och trygg på mitt jobb. Vilket jävla pusslande, förberedande och packande det är att ens ta sig dit hörrni. Särskilt på rätt obekväma arbetstider som jag ändå tycker att påskdagen kan räknas som. Jag menar förskolan är ju stängd, det är ju rätt obekvämt om något. Vilken tur att mina föräldrar råkade vara lediga dag. Annars hade väl mina kunder fått klädråd från en 4-åring och besök i provhytten av en 2-åring. Säkert "populärt". 

Jag kan knappt förstå det. Jag jobbar i en klädbutik. Det är så stort. Så rätt. Så bra. 

Efter jobbet bjöds jag in på påskrestmiddag hos mina föräldrar där de här två levt rövare hela dagen. Mamma och pappa alltså. Ingenting av det här vore möjligt utan dom. 

När vi väl kom hem hann vi med sånt där göttigt soffhäng ihop. Vi berättade hemligheter, kittlades och sjöng gamla gospellåtar ihop. Min förstfödda sjunger nämligen gamla amerikanska gospellåtar för jämnan. Det är helt vansinnigt charmigt. Och så fel. Men ändå så rätt. 


När barnen väl somnat efter ca hundrafemtio högläsningar ur en bok som handlar om grävmaskiner fick jag mig lite egentid tillsammans med kvällssolen i köket. Ångesthantering när den är som bäst. 
Inatt kommer jag att drömma om äggskal under fötterna, jeans och hur många olika slags grävmaskiner det finns out there. 

1 kommentar: