söndag 22 mars 2015

När jag är barnfri i 24 timmar...

...börjar jag alltid med att titta på de mest gripande, sorgligaste, raraste, bedrövligaste och tårdrypande klipp på youtube jag kan hitta. Allt för att tvinga fram det där. Tårarna. Fulgråten. Och så gråter jag ur mig en stund. Oftast inte för någon särskild orsak. Men jag känner mig själv väl. Inuti mig finns det alltid något lite svårt och bråkigt. Något som kan få mig att gråta lite närsomhelst och hursomhelst. För att undvika spontana och felplacerade gråtutbrott tvingar jag ur det ur systemet istället. Det är rätt skönt. Lite renande och förlösande. Jag kan rekommendera Christian the lion, mitt alltid lika säkra kort när jag behöver locka fram lite gråt i förebyggande syfte.Sen städar jag. Det ska vara rent. Prydligt. Stinka rengöringsmedel. Och det ska färska blommor på borden. I 24 timmar ska det vara precis så. Inga jävla leksaker eller kladdiga fingeravtryck någonstans. Dessutom, har ni städat och gråtit samtidigt någon gång? Klart ni har. Det är ju en helt otrolig ångestdämpande kombination. En drog.


Sen dricker jag förrätt. 


Och fortsätter med huvudrätt på bio.
Ah. Bio. Det är så sjukt mycket bättre än en högljudd pubkväll. Inte alltid. Men ibland så.


Det här är kanske det ljuvligaste ändå. Sovmorgon. Att vakna långsamt. Frukost i sängen. Solen som värmer. Tiden som får gå. 


Följt av en lagom loppisrunda. Eller en loppis och två second hand-butiker rättare sagt. Och helt sjukt bra fynd. Rätt mycket solskenspromenader däremellan också. 


Rundar av det hela med att gå hem, till en fortfarande lika välstädad lägenhet, och lägger mig i sängen igen. Att se på solen inifrån är en av mina bästa sysselsättningar nämligen. Att få göra det helt ångestfritt och oladdat dessutom, utan något som svider och gör ont, det är så otroligt och storslaget. 

Nästa gång jag är barnfri i 24 timmar jobbar jag troligtvis. En otroligt svindlande och lockande tanke för någon som inte jobbat bland folk på nästan sex år. 

6 kommentarer:

  1. Vilket fantastiskt dygn! Relaterar väldigt mycket till att torka bort alla små kladdiga händer och ställa blommor på bordet. Slippa se alla färgglada plastartiklar som ligger ö v e r a l l t. Grattis till jobbet btw!

    SvaraRadera
  2. Så himla bra med strategier. Youtubegråta brukar jag inte testa (medvetet) men städandet, jojomen.

    SvaraRadera