söndag 15 februari 2015

Finns drömmen?


Det finns ingenting, absolut ingenting, som smeker mig så gott som när mitt ordbajseri uppskattas och beröms. Det händer oroväckande ofta att någon säger att jag borde en skriva en bok. Och visst, vore inte det drömmen? Att skriva en bok. Min bok. Mina ord. Min värld. Men jag har så svårt att tro att jag har det i mig. Att skriva en bok verkar vara skitjobbigt. Att publicera en bok verkar vara ännu jobbigare. Att folk ska läsa min bok känns också lite jobbigt. Jag tycker inte om jobbiga saker och undviker det så mycket jag kan. Men visst. Drömmen finns där. Den gnager i mig varenda dag. Det finns en del skrivet som skrivits med en bok i åtanke. Men att verkligen starta igång processen på allvar, att avsluta det mastodontprojektet, att fullfölja och faktiskt komma till en färdig produkt, det känns så himla långt bort. Jag vet inte ens var jag skulle börja. Jag vet inte hur jag skulle börja. Jag vet framförallt inte hur jag skulle fortsätta om jag skulle börja.
Men en bok. Kanske blir det en sådan en dag. Jag vill ju det. Drömmer om det. Men det där tvivlet. Det tar över och smutsar ner allt.
Men tack. Tack så oerhört mycket ändå för att ni säger såhär fina saker om mina ord. Att ni vill läsa mer. Att ni finns där. Det betyder mer än ni kan ana.

5 kommentarer:

 1. Visst känns det som ett helt oerhört stort och jobbigt projekt? Jag känner samma. Men så länge drömmen lever...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så länge drömmen lever.

   Radera
 2. Maria, jag VET att du kommer klämma fram en bok. Och baserat på de idéer du har pratat om hittills så vet jag även att den kommer bli fantastisk.

  Till Sandra säger jag HEJA, HEJA! Fortsätter att hoppas och vänta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för peppen! Ska snart … ska bara …

   Radera
 3. Känns som det är oundvikligt att du kommer skriva en bok en dag. Du skriver för bra för att inte göra det. Men det är grymt jobbigt och svårt och tar enormt mycket tid. Tid som du kanske inte har nu, men sen?

  SvaraRadera