onsdag 11 februari 2015

Bajsprinsessan

Men näh. Imorgon är det jag som kliver ner från den här tronen på den enorma högen med bajs jag byggt åt mig själv, bajsprinsessan. Imorgon är det jag som tar tag viker undan den här jävla ängslan som ligger och skaver på insidan och gör tillvaron så onödigt dryg att ha att göra med. Imorgon alltså. Varför imorgon? För att imorgon är inte idag.
Jag tänkte börja blogga varje dag också. Tvångsblogga. Tvångsventilera. Tvångsskryta. Tvångsälta. Tvångsskratta.
Kan vi inte prova det? Från och med imorgon, ok?
Kan ni inte berätta lite om er själva så länge, eller ställ en fråga eller så? Vilka är ni? Vad vill ni veta? Mina kunskaper sträcker sig från internetdejting, socialbidrag, tyska män, barn med grav separationsångest, tjockiskläder, depeche mode, äggmackor och sailor moon. Men jag kan ju mycket annat också såklart om ni undrar över något särskilt.

25 kommentarer:

 1. Jag är också singel med barn. Jag försöker dejta men det känns ju helt omöjligt. Menar du att tyska män är bättre än svenska? Värt att flytta dit?

  SvaraRadera
 2. Du verkar tycka synd om dig själv. En ganska oattraktiv egenskap om jag får säga det. Du har ju barn, som verkar friska och glada eller? Varflr kan du inte bara vara glad för det? Tänk på dom som inte får barn eller som inte har pengar att köpa mat för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om vi nu ska vara lite sexistiska här så tycker jag att det är ganska oattraktivt att håna och förminska en annan människas känslor och upplevelser. Jag tycker att du ska vara glad för att du ens har tillträde hit och får läsa en annan människas innersta känslor. Kan du inte bara vara glad för det, va? /mrs H

   Radera
  2. Ja, vi bestämmer att bara den människan som har det allra värst i hela världen får känna sig nere. Så kan alla andra miljarders människor vara glada, jämt! Dessutom blir vi då attraktiva inför mr K, vilket verkar vara av hög vikt. Skönt att vi löste det!

   Radera
 3. Vilken konstruktiv kommentar från "Mr K". Att ens bemöda sig med att skriva, klot... Jag ser fram emot att läsa ditt tvångsbloggande och ventilerande, vare sig det sker från en bajstron eller ej! Puss & Kram käraste Dalkulla och hoppas vi ses igen inom en inte allt för avlägsen framtid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack finaste du! Jag hoppas också vi kan ses snart igen!

   Radera
 4. Jag ser också fram emot att läsa ditt tvångsbloggande! Även om det onekligen har en rätt negativ klang... Hur som helst - du är grym. Älskar när du bloggar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det känns så grymt med så fantastiskt pepp och stöd från en så grym kvinna som du!

   Radera
 5. Älskar din blogg - hatar Mr K.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Petra! Vi verkar dela samma värdegrund :)

   Radera
 6. Förlåt för pressande tjat, men när ska du skriva en bok? Ärligt talat, har du några sådana drömmar/planer? Om svaret har dryftats tidigare i bloggen och att denna fråga ostar mig som en slarvig följare så rodnar jag lätt.
  /Petra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar din blogg och hur du skriver och mina dagar skulle bli bättre om det kom inlägg från dig varje dag. Och jag undrar också om du går i boktankar. Jag vill läsa.

   Ps: Mr K verkar vara en rövhatt som inte tänker efter.

   Radera
  2. Nu såg det ut som att jag svarade Hemvändaren (hej Petra!), men jag menade alltså som i att jag höll med. Om bokskrivandet och så.

   Radera
 7. Ostar? Outar. (Tack autocorrect)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm. Ostar. Ingen dålig ide att skriva ett helt inlägg om faktiskt.

   Radera
 8. Skriv om ditt förhållande till Depeche Mode!

  SvaraRadera
 9. Får man önska om att du skriver om hur du upplever det att ansöka om ekonomiskt bistånd? Jag jobbar (fast föräldraledig nu) som socialsekreterare och det är mitt största mission att försöka motverka all skam som är förknippat med det.

  SvaraRadera
 10. Kan du inte skriva lite om hur man gör för att känna sig vacker när man är tjock? Jag grinar ju varje gång jag ser mig själv i spegeln Och gärna tips om var du köper kläder. Snygga kläder för tjocka alltså.
  Du är min idol.
  / malmöiten

  SvaraRadera
 11. Jag är en medelålders kvinna (usch vad DET lät då...) som har hamnat här och blivit beroende av din blogg. Du skriver så ärligt. Så äkta. Så otroligt bra!

  Jag skulle gärna vilja veta vad du har för framtidsplaner. Har du någon utbildning eller vill du plugga?

  SvaraRadera
 12. Jag älskar ju bloggen. Skriv ofta så blir det bra. Jag älskar att ta del av andras skilsmässohistorier (det där lät stört) eftersom jag är själv är skild. Det är trösterikt och stärkande att läsa andra i samma situation som klarar av det bra. Du är stark och fin och bra.

  SvaraRadera
 13. Hej kära du, ser oerhört mkt fram emot o få läsa nåt av dej varje dag! No press eller så men din blogg är en av e absolut bästa på hela internet. Du, jag som knappt vågar lägga upp en selfi pga bara vågar inte, hur dealar du med att våga vara så öppen? Det är ju fantastiskt att få läsa nån som du, som vågar sätta ord på sånt som är skitajobbigt, hemskt o pms o alltihop. Och är förbaskat bra på att öht förmedla känslor, även de "positiva" (vad fan är det, egentligen, iof? Du fattar nog?). Det är iaf jävla modigt tycker jag och jag är övertygad om att du är en tröst för och berör väldigt många som känner igen sej i det du skriver. Inkl jag själv, förstås. Kramen!

  SvaraRadera
 14. Hej,

  jag undrar hur dina barn trivs på den svenska förskolan i jämförelse med den tyska waldorf-kindergarten? Finns det stora skillnader? Jag tror att jag skulle sakna det här lite alternativa tankesätt otroligt mycket om jag skulle flytta tillbaka till Sverige. Jag har faktiskt börjat att uppskatta naturläkmedel, "globulis" och "wolle-seide"-kläder... .Pratar dina barn fortfarande lite tyska? Vad saknar du mest?

  Jag ser fram emot att läsa mer!

  Kram

  SvaraRadera