lördag 14 februari 2015

14 februari 2015

Det finns verkligen ingenting som får mig att känna mig så ensam, övergiven och frustrerad på det här som kallas livet som tvätt. Att ta sig till tvättstugan på blankis med tunga tvättkassar och två små bambis efter sig som såklart bara måste sparka lite på varenda jävla snöhög på gården. Och trilla omkull. Och tröstas. Och bäras. Och trilla omkull igen. Att sen hänga tvätten i torkskåpet. Det är en fråga om perfektion samtidigt som tiden är emot en. Varenda sekund är viktig. En förlorad minut kan betyda att tvätten inte hinner torka klart. Bakom mig bråkar barnen om vilken tvättvagn som är vems trots att det finns fyra stycken. "Men ta en bara" muttrar jag och plockar upp strumporna som ramlat ner. En två tre fyra sekunder förlorade. Nu kör dom in i varandra. Slåss. Skriker. Rivs. Jag vill bara hänga tvätten klart. "Den måste bli torr fattar ni väl". Tårarna spränger i ögonen. Inte börja gråta nu. Det är bara lite tvätt. Inte börja gråta. Sen ska tvätten bäras hem. Sorteras. Vikas. Läggas på sin plats. Om och om igen. Och ingen som torkar tårarna när jag inte kan hålla dom inne längre. När jag står böjd över tvätten och gråter med ond rygg och barn som skriker bakom mig. På alla hjärtans dag under  mitt trettionde levnadsår. Med en förtvivlad ensamhet och en bitter eftersmak i munnen. 

7 kommentarer:

 1. åå, hade jag haft en tvättmaskin till övers skulle jag skicka upp den till dig, och installerat den åt dig. jag tycker att du sätter prio på att fixa en sån, fyller du inte år eller nåt snart?
  /elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en tvättmaskin. Och en torktumlare. Jättefina och bra grejer. Men det behövs dras in nya elsladdar och arbetet ska kosta mig tusen spänn. Det är säkert värt det i slutändan men just nu har jag inte tusen spänn över. Så jag sparar. För att ha råd att koppla in skiten.

   Radera
  2. Bra där, håll ut.

   Radera
 2. Hej. Hittade in till dig idag. Vart så glad att få läsa en riktig blogg om ett riktigt liv. Är så trött på ytligheter och du är precis tvärt om.

  Extra kul också att du är Dalkulla, precis som jag. Igenkänningsfaktorn är stor från mina år som nyskild och ensamstående.

  Hoppas du fick en bättre dag idag iaf.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Soya! Vad härligt med en nykomling.
   Och kullor är vi också!
   kram

   Radera
 3. Jag skickar över en stor kram även om vi inte känner varandra. Har tyvärr bara ett barn och lyckligtvis egen tvättmaskin men jag kan känna igen frustrationen såååå. F-n. (Skaffa en billig ställning till tvätten från IKEA så har du någonstans att hänga den dag du inte hinner)
  Usch vilken j-g alla hjärtans dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kramen. Den värmer.
   Det blev rätt bra ändå i slutändan.

   Radera