måndag 14 juli 2014

Jag undrar bara

Men vad fan har jag gjort? Har jag precis inlett en diskussion på Facebook med välbärgade, privilegierade och fullkomligt självblinda hemmafruar om barnuppfostran? Ja.
Kommer jag vilja vrida nackar och skrikgråta innan det här är över? Ja.
Är det okej att dricka vin till lunch?

Update:
Alltså ärligt talat. Det är okej att föräldrar har olika syn på hur barn ska växa upp och allt det där. Det är okej att vi gör olika, tänker olika och säger olika.
Men att känna sig tvingad att spotta och fräsa på andra som inte håller med, det känns ju lite...sådär va. Allt började med den här artikeln som någon länkade. Jag personligen tycker den är urusel på alla sätt och vis och kommenterade det också, medan alla brittiska och amerikanska mammor prisade den och tyckte den var det bästa dom läst på såååååååå länge. Och tydligen har jag som har så små barn ingen aning om vad jag pratar om egentligen. Nej nej. Men fortsätt ni. Gör vad ni vill. Så gör jag vad jag vill. Jag har läst allt ni tycker om mig och mina hippiefasoner nu, tack för att ni tar det så seriöst förresten.  Privilegierade människor som inte begriper hur privilegierade dom är kan vara bland de värsta människorna jag vet att vistas tillsammans med. Det ska bli ganska skönt att inte behöva tvångsvistas med dom mer.

6 kommentarer:

 1. Hm, spännande. Det skulle var intressant att veta fortsättningen på detta. Vi kan dricka lunchvin ihop och diskutera :)

  SvaraRadera
 2. Oooohhhhhh. Jag vill också ha uppdatering!

  SvaraRadera
 3. Haha, det måste vara Jan Björklund som skrivit detta. Snacka om att sparka in öppna dörrar.

  SvaraRadera
 4. Det skulle förresten vara intressant att höra vad du tycker om artikeln mer specifikt- alltså innehållet

  SvaraRadera
 5. Jag skulle också vilja veta vad det är I artikeln som är så dåligt. Och vad menar du med "privilegierade människor"? H. Ny läsare som hittat en intressant blogg här :)

  SvaraRadera