måndag 14 juli 2014

Dagen i bilder: En bra start

Måndag. Sista veckan som båda barnen går på dagis. Med andra ord sista veckan med total frihet om dagarna att förlusta mig med precis vad jag vill. Vi kan väl säga att jag var rätt tidig till dagis imorse. "Sorry, I have an appointment" ljög jag helt utan skam och skyndade mig därifrån.

Och något slags möte hade jag ju faktiskt. Först med en hetsig och intensiv promenad i duggregn. Sedan en betydligt mer bekvämare stund med frukost i sängen. Visste ni förresten att Morrissey släppte sin nya skiva i fredags? På min födelsedag och allt. Det gjorde han bra. Jag har lyssnat och nynnat hela dagen. När jag inte sovit med andra ord. För det kan jag eventuellt ha gjort en liten stund.

Jag har nog inte badat i badkaret sedan vi gjorde slut. Jag vet inte varför. Det var så förknippat med oss på något sätt. Dessutom kändes det så främmande att lägga sig i ett badkar och slappna av samtidigt som hela livet gick sönder. Men så idag tog jag kontroll över det där. Det hjälpte ju också att jag fick väldoftande badprodukter av en fin vän i födelsedagspresent. Som ett tecken på att det var dags nu. Och ja, det var precis så skönt som jag minns det. Synd att jag inte kunde ligga där resten av dagen.

Men det finns ju andra plikter också. Som att hämta hem mycket glada barn och käka banan i soffan tex.

Och att städa lite. Ser ni ungarnas prioritering? Skura bänkar och bord innan plocka upp kläder och leksaker från golvet? Har jag inte lärt dom någonting eller?

Middagen intogs med teven på för vissa och hela bilförrådet på bordet för andra. Jag har nämligen inga problem med att ta genvägar för att dom ska äta bättre ibland.

Ja men den där stunden efter middagen är nog min nya favorittid på dagen numera. Tidigare var det mest jobbigt och skrikigt just då. Av olika skäl. Men det är oftast då jag kommer på att jag borde ha lekt lite mer med barnen istället för att städa. Så då gör vi det. Eller så är det då jag känner mig lite ledsen och behöver hålla om barnen lite extra. Så då gör vi det. Ja det blir en rätt fin stund med andra ord.

Sen är det ju extra fint att kunna lägga barnen och känna att eventuella utbrott och grymtningar har förlåtits. Och lägga sig i sängen igen med en tv-serie (Deadwood), en halv bytta glass (cookies and cream) och med ren tvätt i bakgrunden som redan väntat i en vecka på att vikas, så den kan gott vänta ett tag till.
Bra start på sista veckan av frihet ändå. God natt.

3 kommentarer:

  1. Ska de sluta på dagis? Eller vad?

    SvaraRadera
  2. Ja. Eller ena halvan i alla fall.

    SvaraRadera