onsdag 4 juni 2014

Fan vad bra att vi gör slut

Uppdelningen av hans och mitt har börjat. Och det jag bävade för har istället blivit en rätt trevlig sysselsättning vi gör ihop. Visst vrider det sig lite i min mage när jag ser flyttkartongerna och de tomma ytorna. Och visst släpper jag vissa saker kanske lite för lätt. (Egentligen inte, vem behåller alla möbler och det svindyra kylskåpet va?) Men samtidigt känner jag ju närheten mellan oss. Fortfarande lika tydlig. Fortfarande lika självklar.
Jag är så glad att vi gör slut. Jo men jag är faktiskt det. Vi blir gladare och starkare personer på varsitt håll istället för ledsnare och argare personer ihop.
Kanske tänker jag annorlunda om några veckor när han inte finns kvar här mer. Kanske tänker jag annorlunda när jag efter tre månader med barnen själv känner mig lite "trött och sliten". Tur att jag skriver ner det här nu då när det känns så bra menar jag.

5 kommentarer:

  1. Vad jag är glad för er skull. Jag och min fd man har genomgått en lycklig skilsmässa (flyttade isär i januari) och även om den är lycklig så är det så mycket som är svårt med allt praktiskt att jag tänker med fasa på hur illa det kunde ha blivit om vi inte varit sams. Det verkar som att det normala är att man ligger i skilsmässa och bråkar i en evighet och jag blir glad varje gång jag läser exempel på det motsatta.

    SvaraRadera
  2. Även om en skilsmässa kanske inte är vad man tänker sig så måste det ju vara det bästa sättet att skiljas på så här, utan agg och ilska. Stor kram <3

    SvaraRadera