måndag 26 maj 2014

Återuppstånden från de känslodöda

Jag kan inte minnas senast jag var helt närvarande med barnen. Det kan vara veckor senast. Fast troligtvis flera månader.
Det har varit så mycket tankar och funderingar så himla länge. Så mycket ängslan och så mycket oro. Men så plötsligt släppte det. I torsdags tog jag några bra beslut och fick några bra besked. Så pass bra att min rygg slutade göra ont inom loppet av en timma och en propp som jag måste ha haft invändigt löstes upp. För jösses vad blod, värme, känslor och tillhörighet det började rumla runt inom mig. Sådant som varit avstängt rätt länge och som jag inte begripit att jag saknat.
Jag kände mig nästan som vanligt igen. Vad det nu betyder. Så ni kan ju förstå vilket bra upplägg det blev inför helgen va. Pass på för här blir det glatt och härligt.

Mina barn har ju börjat med konststycket att fixa frukost själva. Sovmorgon och korvbröd med smör på är en rätt bra start på dagen ändå, det måste jag hålla med om.
Och stoltheten i det där rara lilla barnets ögon när hon visade upp sina små korvbrödsbitar som hon hade brett är helt oslagbar.

Vi har gått promenader i områden som jag glömt bort hur mycket jag älskar, med stans största loppis och och små veganhak överallt. Bilden visar verkligen inte hur fantastiskt Karolinenviertel är. Ni får helt enkelt tro på mitt ord om ni har vägarna förbi.

Aja. Det har varit någon slags barnens dag i stan också. Med skitbillig karusellåkning bland annat. Rätt så nöjda barn och inte så urfattig mamma. Bra kombination.

Vi har byggt lerfigurer i solen...

...och picknickat på offentlig konst.

Det här gosandet och kramandets alltså. Jag tillåter det nu. Jag är mottaglig och öppen för det igen. Hjälp vad jag har varit frånvarande länge. Jag förstår det nu.

Jag är ju en mamma som inte har särskilt många regler. Men i helgen införde jag en ny regel. Att i mitt sovrum och särskilt i min säng är det noll tolerans för bråk, skrik och slagsmål. Det fungerar helt chockartat bra om jag ska vara ärlig. "Det ska vara harmoni här nu ungar, känner ni det? Känner ni?" Det gör dom.

Jag har ju unnat mig lite sånt jag gillar också. Vin och ost. Tjejer på rullskridskor. Och storstäda. Ahhhh....

I det stora hela har det varit en rätt konfliktfri och himla bra helg. Det känns så bra att känna mig återuppstånden igen. Lite räddare och ängsligare, men jävligt mycket mer peppad.
Och de där två barnen jag har växer sig närmre varandra för varje dag. Det är så fint att se dom leva och leka ihop. Ja slåss också för den delen. Men mest leka faktiskt.

Och idag kom Hass tillbaka efter tre veckor långt härifrån. Som jag har saknat honom. Och så härligt det kändes att ses igen som glada och lugna personer. Mycket piggare och bättre personer än vad vi varit på länge. Han är verkligen min bästa vän fortfarande. Vi hör ihop. Men på ett annat och bättre sätt. Jag är helt övertygad om det.
Och barnen. Ja men det är klart det blev uppståndelse, dans och musik när de fick vara nära honom igen.
För min del också. Fast jag var väl något lugnare ändå.

16 kommentarer:

 1. Så himla bra och härligt! Och jävlar vad sugen på ost jag blev nu (och vi har bara plastig gouda hemma, aarrrgh).

  SvaraRadera
 2. Nuförtin slutar många av dina inlägg med tårar för min del...Lite suck för det när en tjuvläser blogg på jobbetid. Men samtidigt så fint inlägg - så skönt att du ordnar det för dig! Kramhej från malmö

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig helg, och vad skönt att du känner hopp (för så tolkar jag det?) igen :) <3

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Jag vet att jag inte borde säga det här men hon kan ju inte lösa: fy faaaaaan vad gullig Edith är i lugg?!??!? Aaaaah. Lilla plutt. Samt ett geni som gör macka själv??

  SvaraRadera
 7. Heya exceptional website! Does running a blog like this
  require a great deal of work? I have no understanding of computer programming but I
  had been hoping to start my own blog in the near future.
  Anyways, if you have any recommendations or techniques for new blog owners please share.
  I understand this is off topic but I just wanted to ask.
  Cheers!

  Look into my web page ... quick weight loss pills

  SvaraRadera