söndag 6 april 2014

Jag håller på för fullt med uppföljaren också

Om jag skulle ge en småbarnsförälder som vill starta eget företag ett enda råd så skulle det vara: gör det inte för i helvete. Om du inte tycker det är värt att inte hinna/orka med ca allt som har med barn, hem och partner att göra dvs.
Men om du nu skulle strunta totalt i mitt råd så är det okej, du vore inte den första om vi säger så, kanske ett par andra lite mer lättsamma råd kan hjälpa dig och din familj på vägen ni nu har valt att ta som egenföretagare.
1. Om du mot förmodan är på affärsresa, säg på andra sidan jorden, och tidzoner ställer till det för er att ens kunna ha någorlunda vettig kontakt med varandra. Skicka inga korta sms med fattig information om att affärsresan visst måste förlängas en dag eller två. Det blir så jävla dålig stämning då kan jag tala om.
2. Om du nu ska försöka trösta eventuell hemmavarande partner som är så urbota trött och evinnerligt ledsen, nämn inte överhuvudtaget att du ska göra samma helveteslånga affärsresa igen. Om en månad eller så.
3. Alla klagomål om eventuellt "obekväma hotellsängar", "långtråkiga affärsmiddagar" eller liknande för dig säkert "jättejobbiga" situationer är strängt förbjudet. Här är det spöstraff som gäller vid sådana klagomål.
4. Visst kan ni väl diskutera kontrakt, avtal, anställda, investerare och annat som rör företaget. Men kanske inte varenda samtal. Eller varenda vaken minut ni har ihop. Försök prata om annat också. Vädret till exempel. Ibland kan vädret vara mycket mycket roligare att prata om.
5. Att jobba hemifrån kan ibland fungera jättebra och faktiskt vara en stor fördel för vissa. Men säg för i helvete till att du "jobbar" då så slipper eventuell partner bli trött på ditt förbannade mobilsurfande i morgonrock i soffan medan barnen skriker och gröten kokar över.
6. After work heter det pga att det är efter arbetstid. Ölen dricks alltså efter jobbet. Och om de övriga anställdas flickvänner/pojkvänner bjuds med i denna hemliga after work-sekt, se till att bjuda med din livskamrat också.

Ja det här var bara några få av mina tips till er som nu vill starta ett eget företag. Snart kommer min bok ut i ämnet. Den heter: "1001 andra sätt en kan förstöra ett äktenskap".

6 kommentarer:

 1. Å, vad jag känner med dig och känner igen mig! Har en sambo med eget företag och ett förhållande som därmed håller på att gå sönder (?)

  Blir också så j-a irriterad på den positiva attityden i mammatidninhar etc om "hon tog språnget och vågade starta eget" (och fick ett havererat äktenskap och en ekonomi körd i botten på köpet). Vill läsa en tvärtomartikel istället: om hen som lämnade det osäkra egenföretagandet och blev anställd istället, typ tryggt och kommunalt.

  Hang in there! Kram från anonym Emma som gillar din blogg jättemycket.

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta så jag gör både och.

  SvaraRadera
 3. Ta dig tid att läsa min korta vittnesbörd, kan det vara bra för dig eller en person nära dig.


  Mitt namn är fru Emily James. Jag vill dela denna korta vittnesbörd med de goda människorna i den här världen. Det kan vara användbart för dig på ett eller annat sätt. Det här är min historia.
  Min man tycker att månggifte är inte fel, har han sett en annan tjej för det gångna 1 år nu, och jag sa till honom att han måste sluta, men han säger att han är kär i henne, de har till och med talat om varit tillsammans "FOREVER" och även
  henne flytta in hos oss. min man älskar mig fortfarande, han ångrar att få in detta i första hand, men inte villig att bryta upp med henne, säger han, om han så break-up, kommer det inte finnas någon annan relation utanför deras matrimony.One dag som jag var går via internet på jakt efter jobb, jag såg olika vittnesbörd om om hur en profet hjälpt dem med deras problem. En av dem sa att han hjälpte honom botade sina sjukdomar, den andra sa att han hjälpte henne blev gravid efter 11 år av att vara barnlös och jag såg en annan som sa att han hjälpte henne räddade hennes äktenskap och få ett bra jobb, hon tappade E i denna stora man, så jag bestämde att ge mannen en rättegång och jag kontaktade honom på hans e-post: drokosu01@gmail.com denne store man berättade för mig att min man var under damens förtrollning. Men han kunde bryta förtrollningen och min man slutade relationen med damen inom 48 timmar och han kom tillbaka till mig att be om ursäkt för allt han gjorde och bad om min förlåtelse. Vänner inte kvar i tystnad eftersom de säger "ETT PROBLEM DELAD ÄR ETT PROBLEM HALF LÖST" Men jag säger ett problem som delas med denna stora man är "ETT PROBLEM PERMANENT LÖST" eftersom någon gillar DR OKOSU har en lösning på alla dina problem oavsett problemet bara att kontakta honom på hans e-post: drokosu01@gmail.com jag lever lyckligt nu med min man och min 2 underbara kids.DR OKOSU berättade jag kunde också kontakta honom på något av följande problem:

  (1) vill att ditt ex tillbaka.
  (2) Du har alltid mardrömmar.
  (3) För att främjas på kontoret
  (4) Vill ett barn.
  (5) Vill du bli rik.
  (6) vill hålla din man / fru att bli din ensam för evigt.
  (7) behöver ekonomiskt stöd.
  8) Vill du ha kontroll över er äktenskap
  9) Vill du bli attraherad av människor
  10) Barnlöshet
  11) BEHÖVER make / maka
  12) Cure för någon sjukdom.
  Kontakta DR OKOSU idag och du kommer inte att ångra dig. E-post: drokosu01@gmail.com
  Tack för din tid .....

  SvaraRadera