måndag 7 april 2014

Ja hallå!

Det spelar ingen roll hur många gånger jag på ett pedagogiskt vis och med en ängels tålamod förklarar för Edgar varför jag inte gillar när han gör vissa saker. Det spelar heller ingen roll hur många gånger jag tappar fattningen och ryter ifrån alldeles för surt. Eller hur många gånger allt jävla påhitt från honom leder till konsekvenser. Likt förbannat välter han ut vattenmuggar, river ut soporna, sätter på alla vattenkranar i hela hemmet, springer runt med toaborsten, spolar ner leksaker i toaletten, river sönder böcker eller slår sin syster med hårda leksaker i huvudet, så fort jag vänder bort blicken. Och det gör jag ju rätt ofta då det alltid behövs torkas vatten, tröstas annat barn eller bara plocka upp saker i varenda liten jävla vrå han har varit i och härjat. En riktig jävla ligist är han den där ungen.
Och så fort jag ens yppar mig i ämnet för några vänner får jag alltid precis samma förbannade svar: "Ja men han är ju en pojke".

Hur vore det om vi slutade tycka att vissa beteenden är berättigade för vissa pga eventuella könstillhörigheter? Nej men uppfostra gärna fler barn till våldtäktsmän som inte förstår ett nej. Gör det bara. Det är ju precis vad vi behöver.
Själv tycker jag det är jävligt jobbigt och besvärligt med ett barn som aldrig lyssnar på vad jag säger. Samtidigt tänker jag att det hör till. Barn ska väl få testa gränser och skapa sina egna villkor. Men jag som förälder måste väl ändå få tröttna och behöva lite stöd i frågan utan att få det kastat i ansiktet på mig att hans snopp har något att göra med vad som är rimligt beteende eller inte?
Hör ni att jag är förbannad eller!

7 kommentarer:

 1. Jag säger nej mkt mer till S just av den anledningen. Han ska då Verkligen lära sig gränser. B fick löpa amok mkt mkt mer. /your personal lawyer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så JA, hade blivit svinarg.

   Radera
 2. alltså Leo är precis likadan, och har alltid varit. Vi har slitit vårat hår i två år och nej det är inte för att han är pojke! så jag vet precis....och det är så sjukt jobbigt...

  SvaraRadera
 3. Vad har snoppen med en trotts och gränstestningsperiod att göra??? Så trött matt och förbannad man blir. Det går ju åt andra hållet också. Senaste lekgruppen fick vi höra av språkutvecklingskvinnan att flickor minsann inte klättrar på saker utan att det minsann bara var pojkar som levde rövare. *suck* Hon känner visst inte min dotter...

  SvaraRadera
 4. Va!? På allvar!? Jäklars vad skyddad jag är i min lilla Majorna-pk-bubbla känner jag nu. Två energiska barn har jag, som båda råkar ha snopp, men den kommentaren har jag aldrig fått. Som tur är.

  SvaraRadera
 5. Jag har två pojkar, den ena (snart3) går bra att säga till och är inte ens hälften så klåfingrig och ÖVERALLT. Som sin lillebror 19 mån. Lillebror bryter dessutom ihop för minsta tillsägelse - och eftersom han verkligen pillar/river/välter/gör sönder/tar allt så får jag hjärtstillestånd 100 gånger om dagen av ilska. Beteendet sitter inte i snoppen således!

  SvaraRadera
 6. Ta dig tid att läsa min korta vittnesbörd, kan det vara bra för dig eller en person nära dig.


  Mitt namn är fru Emily James. Jag vill dela denna korta vittnesbörd med de goda människorna i den här världen. Det kan vara användbart för dig på ett eller annat sätt. Det här är min historia.
  Min man tycker att månggifte är inte fel, har han sett en annan tjej för det gångna 1 år nu, och jag sa till honom att han måste sluta, men han säger att han är kär i henne, de har till och med talat om varit tillsammans "FOREVER" och även
  henne flytta in hos oss. min man älskar mig fortfarande, han ångrar att få in detta i första hand, men inte villig att bryta upp med henne, säger han, om han så break-up, kommer det inte finnas någon annan relation utanför deras matrimony.One dag som jag var går via internet på jakt efter jobb, jag såg olika vittnesbörd om om hur en profet hjälpt dem med deras problem. En av dem sa att han hjälpte honom botade sina sjukdomar, den andra sa att han hjälpte henne blev gravid efter 11 år av att vara barnlös och jag såg en annan som sa att han hjälpte henne räddade hennes äktenskap och få ett bra jobb, hon tappade E i denna stora man, så jag bestämde att ge mannen en rättegång och jag kontaktade honom på hans e-post: drokosu01@gmail.com denne store man berättade för mig att min man var under damens förtrollning. Men han kunde bryta förtrollningen och min man slutade relationen med damen inom 48 timmar och han kom tillbaka till mig att be om ursäkt för allt han gjorde och bad om min förlåtelse. Vänner inte kvar i tystnad eftersom de säger "ETT PROBLEM DELAD ÄR ETT PROBLEM HALF LÖST" Men jag säger ett problem som delas med denna stora man är "ETT PROBLEM PERMANENT LÖST" eftersom någon gillar DR OKOSU har en lösning på alla dina problem oavsett problemet bara att kontakta honom på hans e-post: drokosu01@gmail.com jag lever lyckligt nu med min man och min 2 underbara kids.DR OKOSU berättade jag kunde också kontakta honom på något av följande problem:

  (1) vill att ditt ex tillbaka.
  (2) Du har alltid mardrömmar.
  (3) För att främjas på kontoret
  (4) Vill ett barn.
  (5) Vill du bli rik.
  (6) vill hålla din man / fru att bli din ensam för evigt.
  (7) behöver ekonomiskt stöd.
  8) Vill du ha kontroll över er äktenskap
  9) Vill du bli attraherad av människor
  10) Barnlöshet
  11) BEHÖVER make / maka
  12) Cure för någon sjukdom.
  Kontakta DR OKOSU idag och du kommer inte att ångra dig. E-post: drokosu01@gmail.com
  Tack för din tid .....

  SvaraRadera