tisdag 11 mars 2014

Vad gör ni idag?

Själv skriver jag under ett sånt här käckt litet dokument. Äktenskapsförord. Med en enkel namnteckning skriver jag alltså bort alla mina delar i det värdefulla företag min man har har startat. Som om jag inte hade någon del i det. Uppoffringar. Ensamma kvällar. Ensamma veckor. Bortprioriterad. Självförverkligande som får vänta. Det visade sig nämligen att det här värdefulla företaget inte får mer pengar om inte jag, numera hänvisad som "The wife" skriver under det här dokumentet. Detta jävla kvinnoförtryck och fullständigt vidriga kvinnohat. Det kommer aldrig ta slut va?

6 kommentarer:

 1. SUCK! Men det är kanske för att inte späda ut andelarna? Det finns dock andra sätt att lösa den biten avtalsmässigt (har själv skrivit sådan avtal i utb). Och: det är inte förbjudet/avtalsbrott att skriva ett till avtal mellan dig och din man om vad ni värderar din insats till rent ekonomiskt och att du ska erhålla den summan vid eventuell skilsmässa. (Företaget behöver ju inte ens nämnas).

  /Feminist lawyer to the rescue

  SvaraRadera
 2. Nää blä. Låter dock betryggande att anonym här ovan har en lösning för det är faktiskt helt orimligt att du lägger massa år på marktjänst utan att få nåt ekonomiskt för det i längden.

  SvaraRadera
 3. Du måste ju helt klart få ngt annat i gengäld av din man. Allt annat är sjukt. Helt ärligt, flera år av marktjänst, plus hur svårt det kommer vara för dig att senare komma in på arbetsmarknaden med liten arbetslivserfarenhet osv. Du kommer att få lägre pension med mera med mera. Du borde äga hela företaget som kompensation.

  SvaraRadera
 4. Men va? Alltså vad stört. Jag höjer mina hopp till Feminist lawyer to the rescue och hoppas att ni kan skriva nåt sånt om ni vill.

  SvaraRadera
 5. Precis! Gör som den första kommentatorn säger!!!! Detta har diskuterats mkt i vårt gäng med en advokat, jurist och en egenföretagande sambo. Om dom inte haft en fru/sambo hade dom ju inte kunnat jobba som dom gör då dom faktiskt är lika mkt förälder som en själv:/

  SvaraRadera