söndag 16 mars 2014

En tidsplan

Imorgon händer något storslaget, något jag har väntat på i flera månader. Imorgon är det äntligen dags för min yngsta avkomma att lära sig dela med sig av leksaker, sitta stilla vid ett bord och äta med bestick, lyssna på tilltal och bara härja loss med träklossar och waldorfsånger. Dagisstart alltså. Jag gissar på en ganska skakig och utdragen inskolning. Men nu börjar det alltså. De första stapplande stegen mot frihet och självförverkligande. Jag känner redan hur det bubblar i magen av förväntan och ett litet lyckorus börjar gro i kroppen.
Min tidsplan för våren kommer se ut lite såhär:
- första tre-fyra veckorna efter inskolning: Ligga på soffan, trycka glass och se på så många tv-serier det bara är möjligt på sex timmar per dag.
- Följande tre-fyra veckorna: Börja gå på stan, luncha med andra föräldrar med barn på Kita, kanske spontanträffa min man dagtid, kanske gå på museum, kanske rita och sy lite, eventuellt packs upp resterande flyttkartonger?
- Framtid: Svår ångest och oro för vad självförverkligande egentligen betyder och ska jag inte skaffa mig ett barn till nu när jag ändå är så ung?

2 kommentarer:

 1. Vad spännande och ångestfyllt det låter. Jag hoppas att det blir bra. Eller, jag är övertygad om att det blir bra.

  Vad säger barnen om att de båda ska gå till kita? Visst skulle de gå på samma?

  SvaraRadera
 2. I don't know whether it's just me or if everybody else experiencing issues with your site.
  It appears as if some of the written text within your posts are running off the screen. Can somebody else please comment
  and let me know if this is happening to them too?
  This may be a issue with my internet browser because I've had this happen before.

  Thanks

  My page :: zapatillas air max

  SvaraRadera