söndag 2 februari 2014

Fast jag har gått och lagt mig nu

Jag tyckte det var en bra idé att sent igår kväll (snarare natt) åka ut till någon slags förort med ett sexpack öl och ett halvt paket cigg på någon slags efterfest. Eller vad det nu var. Jag hade redan suttit på en pub i några timmar och pratat om saker jag inte pratat om på väldigt länge. Det kändes som gamla Mariannes i Falun. Röken. Den billiga ölen. Den alternativa skaran. Det upphetsande flirtandet. Jag sveptes tillbaka i tiden och jag glömde bort verkligheten för en liten stund. Ansvaret fanns inte. Jag åkte och kom hem vid fyra på morgonen med ömma fötter och svår livskris.
När jag vaknade någon gång mitt på dagen var jag helt fylld av det här ruset som jag bara känt sedan jag blev mamma. Det här ruset av enorm tacksamhet och samhörighet till andra. Mina barn. Min familj. Min partner. Som låter mig fortsätta ta nya steg och gå nya vägar när jag trampat för länge på samma ställe.

3 kommentarer: