fredag 21 februari 2014

Dagen i några bilder

Det öppna sår som min hemlängtan ibland föreställer har plåstrats om rätt rejält idag. Att dela de där tidiga morgontimmarna tillsammans med barnens mormor och morfar är verkligen lite speciellt. Vi får väl se hur speciellt det känns om två veckor för alla inblandade. Men ändå.

Kaviarmackan. Alltså att ni bor och lever i ett land där ni kan köpa kaviar i vilken butik som helst utan att ni förstår storheten i det är helt obegripligt för mig. Tänk att ni kan äta kaviarmacka till frukost (eller till second frukost i mitt fall) hur ofta ni vill!

Det är något särskilt ändå att sitta vid mammas bord och serveras stuvade makaroner och falukorv till lunch och lite förstrött bläddra i lokaltidningen. Det är så omhuldande. Så hemma. Särskilt när en har sovit middag i 2,5 timmar.

Ja och här är det ju snö och vinter. Precis som jag önskat. Edith ät helt överlycklig och skulle kunna spendera hela dagen liggandes ute i snön medan Edgar är något tveksam. Eller han är ärligt talat helt rosenrasande på den där förbannade snön.
Men det är såhär barndomsminnen skapas mina små hjärtan. Vare sig ni gillar det eller ej.

Min fina lilla farmor har varit här och hälsat på. Mina barn är älskad av väldigt många, men det finns nog ingen som älskar dom så lidelsefullt som min farmor. Min lillebror och hans fru var också här och var först helt chockade över hur lugna barnen var i ca 30 minuter, sedan helt chockade över hur otroligt högljudda och jobbiga dom var i ca 3 timmar. "Det blir inga barn, EVER!" såg jag deras nygifta blickar säga varandra. Kul att en kan inspirera.

Det här pågår för jämnan här.

Så glada och älskade barn somnade tätt intill varandra ikväll. Så priviligierade, men det begriper dom sig inte på än. Tur är väl det.

Nu ska jag försöka undvika OS. Dvs en helt omöjlig sport i det här hemmet. Hela helgen är nu planerad efter tre-mil, fem-mil och hockeyfinal. Jag som i övriga fall hatar rätt sport rätt kraftigt känner ett ännu större hat mot den här besattheten av OS. Men jag är en god dotter, biter ihop och suger i mig en halv kaviartub i all hast.

5 kommentarer:

 1. Hoppas du kan hitta något som känns meningsfullare för dig. Ta ett bad? En promenad? Busringa till nån och säga "hej jag heter Krok men det är ingenting att hänga upp sig på"? Läsa en bok? Skriva ett långt svar på denna kommentar? Baka en kaka till morgondagens fika? Ja, du ser. Jag har en massa förslag. Vill du ha fler?

  SvaraRadera
 2. Jag blir alltid så glad när ni är i Sverige!

  SvaraRadera
 3. If the loan is not repaid, it can severely damage your credit and a judgment can be sought.
  These loans make for timely monetary assistance
  that helps saves your time, energy and efforts as you can easily
  apply for them online. Joe Eitel is an accomplished freelance writer who is an expert in the student
  loan consolidation field.

  SvaraRadera
 4. You ought to be a part of a contest for one of the highest
  quality websites on the internet. I most certainly will recommend this web site!


  Feel free to surf to my website

  SvaraRadera
 5. I could not resist commenting. Very well written!

  Also visit my website: Zapatillas Running Salomon

  SvaraRadera