onsdag 8 januari 2014

Mittiveckandagen i bilder


Dagen började såhär. I vad som kan se ut som ett idylliskt morgonhäng med familjen i den stora sängen som numera delas av i princip alla familjemedlemmar. Inklusive ett par ostskivor, platsdinosaurier och ett par bortglömda julgodisar som någon omyndig liten person hittat. Men skenet bedrar mina vänner. I själva verket är det skrik och panik och oändliga slagsmål om vems kudde som egentligen är vems. När morgonen började? Äsch, 04.50 bara. Nästan som sovmorgon.Och kolla här då! Som ni har väntat på mina frukostbilder. Jag vet. Och nu börjas det. Frukosten var faktiskt helt vegansk, tills jag kokade ett ägg. Aja. Man kan inte lyckas jämt. Hela familjen "åt" frukost ihop. Om man räknar åt som att kasta ägg i mammas ansikte, peka och skratta och smörja in ansiktet med yoghurt. Måltiderna i detta hem är lite av vad vi kallar ett hopplöst fall. Jag har helt enkelt gett upp. Jag tonar därför ut när familjen äter ihop och nynnar litegrann på en ödslig melodi och låtsas att jag är någon helt annanstans.Det här är dock dagens höjdpunkt. Edith är på Kita och Edgar sover sött. Här har jag nu två timmar på mig att välja vad som är viktigt här i livet. Jag hade redan städat. Och tvättat. Och diskat. Och duschat. Och vikt tvätt. Och dammsugit. Med andra ord......kunde jag sitta framför dotan hur länge jag ville. Skype-samtal med vänner på andra sidan världen och lette dotaspel. Gött liv en lever ändå. Vill alltid vara hemmafru. Alltid.Ja men jag förberedde middagen också. Kokade ihop en magisk tomatsås av lite rester jag hade i kylen. Vi kan väl säga att den här julen, trots sin rätt låga profil, har dragit över lite på budgeten. Med andra ord, kyl och frysrensning pågår. Varenda dag.Efter att vi hämtat upp Edith från Kita gick vi till det där underbara barncafeet jag har nämnt kanske en miljon gånger redan. Eller "KINDERKAFFFFFIII" som Edith milt uttrycker det. Hon älskar det där stället mer än vad jag gör. Där umgicks vi (och vissa bråkade bara lite) med några svenska vänner. Det finns inga jag tycker om att prata skit om tyskar med som andra utlandssvenskar.När vi kom hem åt vi pasta och den där magiska såsen. Edgar åt tre portioner *mental high five* och jag utnämner härmed mig själv som dagens hjälte.Efter maten ledde jag in Edgar i den magiska världen av klistermärken. Succé kan man väl kalla det för. Välkommen Edgar. Once you go sticker you will never be a kicker.Tillslut, efter ungefär tusen tjat om att ta på pyjamas och ny blöja, ungefär hundra godnattpussar och ungefär tre miljoner "go the fuck to sleep" i mitt huvud somnade tillslut barnen och jag gjorde det här märkvärdiga: Blev svettig. Pga träning! Nej men ni förstår inte. Jag har inte tränat på en evighet. Nu har jag tränat tre dagar i rad (Obs, olika muskelgrupper, ring ej någon träningsakut tack) och känner mig sådär hurtig igen. Och frisk.
Jag har förresten bytt märke på mina antidepressiva, kan det ha en inverkan på detta plötsliga hälsoliv utan socker och mer motion? Vad vet jag.
Snart är det helg igen. Det längtar vi efter. Då ska vi nämligen inte göra någonting alls. Det blir nog kul.

Hejdå

2 kommentarer:

  1. Grönsaker på tallriken!!! Du är fantastisk! Och jag är nyfiken på tomatsåsens ingredienser...

    SvaraRadera
  2. Men du, det låter som en skitbra dag. Vad är det som är så fantastiskt med den tomatsåsen undrar jag lite nyfiket. Jag vill också göra en fantastisk tomatsås.

    SvaraRadera