torsdag 23 januari 2014

En bra känsla i magen på en torsdag

Vi vaknade precis som alla andra morgnar alldeles för tidigt idag. Det är så segt och långsamt. Så många timmar passerar utan att någonting görs. Att sortera tvätt och dammsuga fem på morgonen känns ju måttligt lockande. Den enda fördelen är väl att frukosten kan bli lång och stressfri. Det är ganska skönt när en har långsamma frukostbarn.

Extremtidiga morgnar fortsätter bäst med att stanna hemma i värmen medan barnafadern lämnar stora barnet på Kita. Här ser vi Ediths favoritsport: klä på sig trettiotvå lager kläder och kramas samtidigt. Det är rätt mysigt och stressigt på samma gång.

Jag och Edgar spenderade största delen av dagen liggandes. På golvet, i soffan och i sängen. Så fint att bara kramas och göra pruttljud med läpparna en hel förmiddag. En hade väl önskat sig lite värdig middagssovning också, men det är var visst för mycket begärt.

Sen gick vi ut på promenad. I kylan. Det är så fruktansvärt jävla kallt här just nu. Jaja nu kommer ni skratta åt våra -3 grader, men ni har aldrig känt den nordtyska hamnblåsten mot eran hud någon gång. Den är fruktansvärd. Sluta skratta nu.

Vi hämtade Edith och åkte till en vän där fyra andra vänner med tillhörande barn samlades. Ljudnivån och kaksmulorna som spreds i det där rummet var långt ifrån nådigt.

Efter några väl spenderade timmar med hemmafrutips (tar dom någonsin slut undrar jag?) och barnskrik stannade vi till och åt sushi på vägen hem. Barnen åt tills dom nästan kräktes. Sen bad dom om mer. Och när dom inte fick mer drack dom upp sojan ur skålarna. Jodå.

Det hela tajmades in så bra och tog sådan tid att när vi kom hem hann vi bara dricka mjölk och läsa lite bok innan övertrötta barn däckade i famnar och soffor.

Då kom den här klyschan fram tillsammans med ett avsnitt av Girls. Det finns alltid en dag (eller fler) i menscykeln att skylla det där vinet på.

Följt av en högsjungande badstund i värdighetens tecken. Idag har jag även skickat och svarat på många och långa bortglömda mail. Jag har gjort aktiva beslut och satt några bollar i rullning. Nu är jag trött. Jag kommer somna snart, med en bra känsla i magen.

1 kommentar:

  1. Men du, det låter som en skitbra dag :) Härlig frukost (med bröd som jag trodde bara fanns i Sverige???) och kramar vid påklädning. Bra sport tycker jag.

    Bra med beslut också!

    SvaraRadera