måndag 2 december 2013

Svar på frågor del 1:

Anonym: Hej! Din blogg är så viktig för mig. Inte bara för att du skriver ärligt om hur svårt det kan vara med barn ibland, jag har bara ett barn men kämpar tillräckligt med det. Men jag är också tillsammans med en äldre kille, för jag har förstått att din man också är äldre. Hur påverkar det er? Har ni haft mycket kommentarer om det?


Svar:
Hej anonym! Det gör mig innerligt glad att höra att min blogg är viktig för någon. Den är ju viktig för mig också så jag är glad att vi kan dela på den glädjen. 
Och ja, min man är äldre än mig, 19 år äldre om vi ska vara exakta. Men jag tycker inte det påverkar oss särskilt mycket. Inte längre i alla fall. Jag hade redan innan vi träffades haft relationer med äldre personer så mina vänner och min familj var väl egentligen redan vana vid det. Någon har kanske varit lite tveksam, men det hade nog mer med att vi gick väldigt snabbt fram i vårt förhållande med förlovning och graviditet inom tre månader snarare än att han var äldre än mig. Mina föräldrar, som inte är mer än några år äldre än Hass däremot, har varit stöttande och välkomnande ända från början, och jag beundrar dom verkligen för det. Jag ska komma ihåg det om något av mina barn blir kär i någon som är äldre, eller yngre för den delen. För mig och Hass är den här ålderskillnaden ganska lättsam numera. Ja förutom när han antyder att jag är omogen eller när han skränar högt "Im old, I know shit like this", vilket han gör ofta. Väldigt ofta. Jag tänker att det kan vara ganska bra att barnen växer upp med en förälder som har många, massor av år av livserfarenhet och en förälder som minns barndomen som om det var alldeles nyss. 
Jag hoppas att du anonym och din kille har lika bra stöd som vi alltid haft och att ni inte behöver försvara er för någon. För det är väl ändå bland det tråkigaste som finns, att behöva försvara sin kärlek för några som ändå aldrig kommer att förstå. 


Anonym: Hej och tack för ärlig och kul blogg!
-Visst har du ganska tätt mellan dina (söta) barn? Fördelar/nackdelar!
-Bästa föräldrarådet?

Kram
Maja

Svar: Hej Maja! 
Det är 19 månader mellan Edith och Edgar och det är väl ganska tätt kan jag tycka. Fördelarna med att det är så tätt mellan dem är att när Edgar föddes var Edith så liten att hon redan glömt bort att hon varit själv med oss och den där syskonavundsjukan var i princip obefintlig. Nackdelarna med två barn så tätt är att det är jättejobbigt att vara gravid och ha en bebis att ta hand om, det är jättejobbigt att ha två blöjbarn att ta hand om, det är jättejobbigt att ha två barn med trasslig sömn att ta hand om och det är jättejobbigt att ha två små barn som inte vet någonting om världen att ta hand om. Men jag tänker att den absolut största fördelen ändå väger upp mot allt det där, och det är att de förhoppningsvis kommer kunna ha stort utbyte av varandra under barndomen. 
Mitt bästa föräldraråd är att sluta ha dåligt samvete. Det är jättesvårt att sluta med det, men allt blir jättelätt när man väl slutar upp med det. Jag lovar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar