måndag 30 december 2013

Sista söndagen för året

04:00 väcktes jag av någon som stod bredvid mig och vrålade "BAAAJS" och slet i blöjan. Alltså hur en människa på rekordtid kan gå ifrån djupt sovande till fullt fokuserad är helt orimligt. Det är väl jag och brandmän gissar jag. Så skön start på dagen det blev, lagom tidigt också.
Bajsvrålaren fick riva i valfritt skåp i någon timme medan jag låg på golvet bredvid och svalde förtreten.

Men så började jag göra frukost istället. Och det blev ju rätt så bra faktiskt.

Kolla här då. Jag tog med mig både skrik och panik ut och köpte färskt bröd och färskpressad juice till barnafadern. Världens bästa fru va?

Det var ju en rätt effektiv muta också, jag behövde inte ens säga det själv utan blev ganska omedelbart skickad till sovrummet. Och sen sov jag i nästan tre timmar. Hur jag sover med skrik och panik precis utanför dörren? Bra hörlurar och orimligt hög musik.

Jag tog med mig de här två ut på promenad efter lunch. De här två som går igenom en varsin fruktansvärd fas just nu och testar gränser till förbannelse. De här två som har slutat lyssna på mig, som har oproportionerligt stora utbrott och som eggar varandra till jävulskap. De här två som får mig att nästan gå sönder. Jag är så nära gränsen att inte orka mer. Jag kan inte hantera dem och mitt tålamod har tagit slut. Dom ser ju gulliga ut på bild, men i verkligheten beter dom sig som skit om jag ska vara ärlig. Kan vi starta en facebookgrupp kanske? För anonyma mammor till skitungar utan förstånd?

När vi kom hem hade min partner in crime inte bara satt upp gardiner i varenda rum, han hade bakat bröd också. "Ja du tycker ju om bröd och jag tycker ju om dig". Och ja, jag tycker väldigt mycket om bröd. Men jag tycker kanske lite mer om honom. Vilket lugn som spred sig inom mig. Det är svårt just nu med barnen och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det. Men så blir jag så lugn och känner mig nästan oövervinnerlig när jag blir påmind om att jag inte är ensam. Och oerhört sympatisk för dem som är ensamma.

2 kommentarer:

  1. Jag är med i den FB-gruppen anytime!! Heja. Kram! Marie

    SvaraRadera
  2. Ja! Jag vill vara med! Använder iofs bloggen till det men men

    SvaraRadera