onsdag 18 december 2013

Onsdag

Jag var hemma hela förmiddagen för att först vänta på elektriker och internet-fixar-person. Elektrikerna kom en timme innan utsatt tid och skulle såklart in i badrummet och dra om en jävla sladd när det låg tvätt och bindor överallt samt luktade jättemycket bajs. "THIS IS REALITY" ville jag vråla till dem. Det gjorde jag inte. Istället bakade jag ett underverk för smaklökarna; saffransmuffins med vit choklad. Åh herregud så gott det blev.

Internet-fixar-personen kom två timmar (!?!) innan utsatt tid och väckte Edgar så att han var tvungen att sova med mig alldeles nära tillslut. Inte så pjåkigt, men lite underligt att ha en främmande människa tre meter ifrån mig som svor över svårt internet. Myset försvann lite kan vi väl säga.

Mysigt var det däremot när vi hämtade Edith och gick till närmsta park och sprang benen trötta bland lera och löv. Det är jul om några dagar. Det syns inte.

Sen gick vi på julfest på Kita. Första och sista gången tror jag. Alla andra barn satt lugnt och stilla och tittade på den dockteater som inledde festligheterna. Inte mina. Dom skrek, tjoade, välte ljus och hade sönder rävdockan. Och vid fikat sen, allt var sockerfritt och med fullkorn. Allt utom mitt som var fullt med socker, vitt mjöl och choklad. All föräldrar hatade förmodligen mig, men det bryr jag mig inte i, för alla barn älskade mig och mina muffins.

När vi kom hem rullade jag sneda och vinda köttbullar, brände nästan varenda en och imponerades inte jättemycket av smaken. Men det blir nog jul ändå i år.

Jag följde upp dagens jultema med att slå in några julklappar när ungarna väl somnat. Eller ok, Edith verkar inte ha somnat än. Jag hör henne ligga och prata med sin teddybjörn om sina favoritsaker: muffins, pasta, dinosaurier och medicin. Och snart ska jag gå ägna mig åt min favoritsak: gå och lägga mig innan 21:00.

1 kommentar:

  1. Dör av skratt av muffins, pasta, dinosaurier och medicin. Så sorgliga intressen!!

    SvaraRadera