söndag 22 december 2013

Kära medföräldrar!

Jag betackar mig gärna från kommentarer som: "Han börjar väl bli lite väl långhårig nu, han är ju ändå en pojke" eller fortsatta frisyrtips som jag inte ens har bett om. Eller kommentarer som: "Det där tog du som en man" när han gör sig illa utan att gråta på en gång. Eller den här: "Ska du inte gå och leka med dom andra pojkarna så får din syster plats här om hon tycker pojkarna är för vilda?"
Nej vet ni vad. Ni kan behålla det där för er själv. Jag behöver inga tips eller råd från någon som tycker att det här med könsroller verkar vara det viktigaste som finns, och som framförallt tvångsmässigt måste berätta för mig om det. Ring inte mig mer, jag kommer inte ringa er heller.

21 kommentarer:

 1. åh sånt där kan man ju bli galen av. Har en svärmor om konstaterade att sonen var ju verkligen grabbig, en riktig grabb osv... när han var 3 månader!! Suck!

  SvaraRadera
 2. haha! jag känner igen mig! jag har en 3- åring son som är långhårig och får jämt höra att han ser ut som en flicka och att pojkar inte ska ha långt hår! men det är oftast släkten som är "orolig" för hans hår! och nu är de lite nervösa att min nyfödd dotta bara ska ha kort hår. du vet flickor ska ha långt hår och rosa kläder! så helt fel, eller hur!

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Alltså, jag vet inte ens var jag ska börja...

  SvaraRadera
 5. ÅÅååh vad jag håller med dig om alla dessa "välmenande" kommentarer om hur en pojke "ska" se ut och bete sig. Och när det är ens nära som pikar i stil med "stackars lillkillen får så mycket mat i sitt långa hår"... Det pyser ur öronen på mig! Skulle de säga samma sak om det hade varit en liten flicka? Nej då hade det införskaffats gulliga hårspännen och pysslat och donats. "#¤%&/() !!!!!! Mvh @skillingdal på Instagram som har hittat din svinbraiga blogg och skickar lite systerlig pepp!

  SvaraRadera
 6. Men jag tror jag blir TOKIG!

  SvaraRadera
 7. Älskar han frissa! Så fin!

  SvaraRadera