onsdag 18 december 2013

Här finns ingen julstämning, men jag vet att den kommer

Det är inte det att jag inte gillar julen, tvärtom. Jag har alltid älskat julen och allt som hör till, men när jag nu i vuxen ålder har sorterat känslorna och klätt av hela den där beryktade julkänslan har jag kommit fram till att det jag absolut gillar bäst med julen är känslan av att vara tillsammans med familjen och dom jag älskar. I år firar vi jul här i Hamburg, bara jag, min man och våra barn. Inga andra och ingen som helst stress. Jag har inte tagit till mig hela den här jakten på julstämning, för jag vet att den där känslan kommer infinna sig exakt de dagarna vi firar. Och det räcker så för mig i år. Dessutom finns det en känsla jag inte riktigt kan skaka av mig. Den där känslan att jag har tillräckligt. och vill dela med mig. Jag behöver absolut ingenting annat än mina kära, och jag är mer än tacksam för att jag har just dem. På vår gata däremot lever människor som behöver så mycket mer. Dom lever där ute i kylan och har kanske inte en enda som står dem nära. Jag kanske inte kan ge dem någon att älska eller att bli älskad av, men jag kan ge dem kläder, mat och annat som kanske gör tillvaron lite lite lättare, för en stund. I år skickar jag inga julkort eller julklappar till någon, istället köper jag blöjor, bindor, tandborstar och underkläder till utsatta kvinnor och barn som bor på ett nyöppnat jourhem i vårt område. Jag skänker tre stora sopsäckar med kläder för bebisar och gravida och vi håller på att sortera ut leksaker som barn som nästan inga har kan ha roligare med än mina som just nu lever i överflöd.
För mig är det julen har börjat handla om. Att sträcka ut händer och att dela med mig av det jag har.
Mina barn får julklappar för ett värde av ungefär 40€ ihop i år. Vi kommer köpa och klä en julgran. Vi kommer äta både engelsk och svensk julmat. Men framförallt kommer vi vara tillsammans, vi som har lyckan att vara tillsammans.

1 kommentar:

  1. Du, det låter verkligen som en fantastisk jul som ni kommer att ha. Att slippa den där stressen måste ju vara det bästa. Och det där med julklappar är lite överskattat faktiskt. Jag menar vi köper ju det vi behöver under året och så. Men inte överskattat med jourhemmets julklappar. Jag hoppas att ni får en skön och mysig julledighet i nya lägenheten.

    SvaraRadera