tisdag 29 oktober 2013

Rapport

Att baka med barnen verkar alltid så mycket bättre i tanken än vad det är i verkligheten. Eller egentligen är att baka med barnen helt fantastiskt. Inget får dem så aktiva som en varsin skål med lite smet i och en sked var. Båda barnen satt och kletade och smakade och slevade i säkert 45 minuter, utan ett endaste litet bråk. Det kan faktiskt vara ett rekord. Så härligt och otroligt välbehövligt det var. Men sen tog det ju säkert 1,5 timme att städa upp kladdet och kletet. Var det värt det då? Nej. Muffinsarna smakade absolut ingenting och var verkligen fruktansvärda tråkiga, ja rent ut av äckliga! Det blir alltid äckligt när jag använder den där Leilas recept. Alltid! Hur kan ens muffins smaka äckligt? Det är så motsägelsefullt. Jaha vad har jag mer gjort idag? Tvättat lite, diskat lite, dammsugit två gånger och lite sånt ni vet. Ja det var allt hemmafrun hade att rapportera om den här gången. Hej då mer er. Hej då.

6 kommentarer:

 1. Är det sant? Vi säger typ alltid: ja men det är ju Leila, klart det är gott.
  Extra socker, extra smör, mmm!

  SvaraRadera
 2. vi bakar ofta med barnen, dom älskar det och jag med:) Men man måste ju vara beredd på kladd, stök och bök och lite stress ;-) Och att det blir lite som det blir, kanske inte en perfekt kaka men säkert lika god och det är ju en rolig och bra aktivitet för barnen, lära sig måtta och hälla osv ;-)

  SvaraRadera
 3. Jag älskar att baka med Emil, men jag väljer inte mina prestigebak när han är med om jag säger så... När jag bakar med Emil så gör jag det för processens skull minst lika mycket som resultatet. Att han ska ha skoj, att jag ska ha skoj (jag älskar bakningen, inte bara kakan) och att han ska få känna den glädjen. Att fokusera på det istället för resultatet hjälper mig mycket!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker det alltid blir allra bäst när man bakar från Leila. Aldrig hört någon som tycker att det blir äckligt! Haha, aja, bra att smeten verkar populär i alla fall!:)

  SvaraRadera
 5. När jag jobbat som au-pair i ett år så skrev jag en lista på 20 punkter om vad jag lärt mig. En av punkterna var just "att aldrig baka med barn" :-)

  SvaraRadera
 6. Blir ursinnig när jag bakar m Kaja. Du är min idol.

  SvaraRadera