torsdag 24 oktober 2013

Nästan som helg fast inte eftersom det snart är helg

Jag har bara hört talas om föräldrar som måste väcka sina barn för att hinna i tid till dagis och skola. För mig har ju det där känts som rena rama science fiction. Det kan ju ändå inte vara sant. Men så idag hände det att jag fick smyga in och tända den lilla nattlampan och viska godmorgon med den allra mjukaste röst jag kunde frambringa. Vilken obeskrivlig upplevelse. KEEP UP THE GREAT WORK GUYS!

Hass har varit klok nog att ta ut ett par semesterdagar efter en rätt smärtsamt jobbig period med det där föredraget han håller på att ta över världen med. Med andra ord fick han äran att gå iväg till dagis med det stora barnet och jag fick stanna hemma och städa med det lilla barnet. Det borde bli en os-gren i sig faktiskt.

Vi gick ut på en "nu ska Edgar sova och vi ska äta en stillsam lunch för två-promenad" genom stan. Typisk Hamburgutsikt. Varken fult eller fint.

Och lunch åt vi. Friterad camembert och lingon! Det var som en dröm.

Ja och den där Edgar sov såklart inte. Det verkar han bara göra när man minst anar det. Nåja. Det blev en pommes frites-fest istället.

Sen får väl den där Hass ha hur mycket semester han vill, men på torsdagar åker jag och barnen till en lekplats och träffar vänner. Sånt där kan en inte komma och ändra på i en hemmafrus vardag inte. Så vi åkte iväg och jag ignorerade båda barnen rätt många gånger pga många spännande samtal. Mest om förlossningar och vaginor faktiskt. Det blir oftast så. Vagina är förresten det enda politiskt korrekta ord jag kan på engelska för det kvinnliga könsorganet. Jag har naturligtvis frågat min engelsktalande man efter bättre förslag men det är ju inte direkt så att jag behöver fler vulgära alternativ. Vagina it is alltså.

Vi åkte hem sent från lekplatsen eftersom den där semesterfiraren där hemma hade förberett middag till barnen. Så det var bara till att sätta sig och avstyra eventuella kiss och bajsfrågor som gärna uppstår kring matbordet just nu. Det kan ha att göra med att jag för ett tag sedan började lura i barnen att jag hade lagt bajs i maten, vilket dom genast gick på och åt som aldrig förr. Ja vi kan väl diskutera mina tvivelaktiga föräldrametoder någon annan gång kanske. Men pga detta frågas det ju rätt mycket om just bajs. Och mat. Och bajs i mat osv. Det är kul att vara förälder hörrni.

Plötsligt låg Edgar och sov och för första gången på hela dagen uppstod lugn och ro. Och som den tant jag är fick jag typisk broderings-feeling. Jag blev så glad att det jag broderat än så länge är likt bilden, att jag broderade fel och fick riva upp nästan allt. Så eländigt och tålamodskrävande. Vilken dålig hobby för en tålamodsfattig småbarnsmor.

Men vilken fin dag det varit ändå. Jag tänker somna gott inatt.

2 kommentarer:

  1. plötsligt händer det! det är en fördel med morgonpigga barn sen tidens början, att när dom ska va på dagis 06.45 är det inget problem. Och skulle dom mot förmodan sova kl 06 när dom måste upp då, så är dom inte svårväckta i alla fall ;)

    SvaraRadera
  2. Åh korsstygn! Underbart. Själv hade jag bara velat rispa mig med nålen i självskadeiver över hur mkt trots jag hanterar nu om dagarna... :-)

    SvaraRadera