onsdag 9 oktober 2013

GOD MORGON BITCHES!

04:21, tycker ni det är en rimlig tid att kliva upp? INTE? Nähä, men det tyckte min bebis. OH MORNING GLORY! Bara en kort stund därefter gjorde den lätt morgonsura nästantreåringen oss sällskap. Och så satt dom där på rad och surade och grät och surade och grät. Jag gjorde det enda som var ännu mer orimligt, jag öppnade upp alla köksskåp och lådor och lät dem härja fritt. Under tiden kunde jag träna i 25 minuter. VAD SÄGER NI NU DÅ? Jag vet, det är helt och hållet jävligt vansinnigt. Så urbota dumt som min pappa skulle ha sagt. Sen ställde jag mig och gjorde frukost. Ostskivor skurna som stjärnor (med kakform naturligtvis, någon slags måtta finns det väl ändå), och fint upplagt i ett fint mönster på tallriken. Under tiden svepte jag ett par-tre kaffekoppar och började känna mig lite sådär flamsig, sådär som Jim Carrey är i Den galopperande detektiven. Så pass att Edith tillslut stönade fram: "Mamma STOPP!". Ah. Denna muntergök. Förstår hon inte att en ska fånga varje dag och vartenda litet ögonblick? Begriper hon inte hur en NJUUUUTER av tiden vi har tillsammans? Nä nä, men sitt du där och sura medan jag andas in positiva tankar och ut allt som är negativ. Johodå. Livet är bra värt att leva lilla vän. Kom ihåg det om du får äran att föda små nattförstörare till livet.

Frukosten då? Ja en skulle ju kunna tro att den bara var full av elände och trötthet med tanke på åt vilket håll det här inlägget är på väg åt. Fast när Edith såg sin tallrik med oststjärnor och gurkhalvmånar lyste hon upp och vrålade: "STJÄRNOOOR! ÅH TACK MAMMA SÅ SNÄLLT!" och då rördes jag till tårar och blev alldeles mjuk inuti. Och Edgar satt på sin stol och gapade: "MMMNAM MNAM MNAM, ÄTA!" Ja det är sant, den tidigare matvägraren har förvandlats till en matälskare av rang, det är klart hans första ord har med mat att göra.
Med andra ord, känslan för dagen: WE SHALL OVERCOME.

6 kommentarer:

 1. Alltså, all heder till dig, de där morgnarna, jag kommer aldrig ens kunna få huvudet runt dem. När Emil vaknar så tidigt som 5 (händer ytterst sällan) så somnar jag på soffan medan han sitter med ipaden bredvid. Eller välter läegenheten. Men i couldn't care less.

  SvaraRadera
 2. Hatten av för dig. Du är så varm och humoristisk. Gillar din blogg skarpt.

  Mormoren

  SvaraRadera
 3. Alltså att du ändå orkar! Jag är halvknäckt när Freja vaknar kvart i sex! Och då har jag ju ändå inbyggd frukost till henne än så länge. Tar fram anteckningsblocket och notera dina trix för morgontjuriga ungar i vilket fall. Bra för framtida behov!

  SvaraRadera
 4. Coolt! Allt du gör å allt du orkar!

  SvaraRadera
 5. Alltså oststjärnorna! Fantastiskt!

  SvaraRadera