torsdag 10 oktober 2013

CARPE FUCKING DIEM BITCHES!

Jag känner mig lite hög på livet, på kärlek och på gemenskap. Familjen, barnen, maken, exilsystrar, självkänsla. Allt det där som får mig att känna att allt jag gör har en mening. Ja nu kommer ni tro att jag hittat Gud, eller börjat med knark. Men det är inget sånt. Vet ni vad jag tror att det är? Att jag tar vara på tiden. Jo för sedan jag kom på sambandet mellan min ångest och min menscykel har jag liksom börjat fånga dagarna som är utanför cykeln så att säga. Carpe diem in real life. Det är 10 dagar kvar till ägglossning. 10 dagar kvar till massförstörelse och ond bråd död. Fram tills dess gäller det att passa på att älskas och älska tillbaka. Jag ber om ursäkt för Mia Törnblom-hurtigheten här men det kan inte hjälpas. Påminn mig om det om två veckor ungefär när jag skriver om lidelse och hur jag vill äta upp mina avkommor likt en hamster.

För två veckor sedan öppnade ett barncafe i vårt område. Och ja, det är nästan för bra för att vara sant. Det är god, ekologisk och vegetarisk mat, det är fantastiskt trevlig personal och det är framförallt helt okej, till och med nästan obligatoriskt, för barnen att springa runt och vråla högt. Och tappar man kakan och smular ner golvet är det ingen som tittar snett eller suckar högt, man får bara en ny kaka och ett glatt humör. Och kolla lekrummet sen. Här spenderade vi fyra timmar idag tillsammans med olika uppsättningar av vänner, hur många ställen mer än sängen vill man spendera så mycket tid?

Sen sket vi att det var så kallad höst och ägnade oss åt glass och picknick på filt i en park med fler vänner.

Det här är väl ändå belöningen för att jag ägnat två hela dagar åt att enbart umgås med barnen (och barnens vänners mammor) och inget hushållsarbete - den växande närheten mellan barnen. Det har varit så otroligt mycket bråk och slagsmål mellan de där två sedan Edgar började kräla omkring. Men nu visar dom mer och mer närhet till varandra. Mer och mer lek och fler gemensamma intressen. Plötsligt känns det helt rimligt att jag gick igenom graviditet och förlossning en andra gång. Dock helt orimligt fortfarande att göra det en tredje gång.

1 kommentar:

  1. Gud vilket härligt ställe! Och vilka gulliga barn, men det är ju sedan gammalt.

    SvaraRadera