söndag 1 september 2013

Helgen i all hast

I lördags hamnade vi på 2-årskalas. Det var en rätt intressant samling med människor där, från både Sydafrika, Afghanistan, Storbritannien och Finland. Ja och Tyskland och Sverige såklart. Kul upplevelse också att stå och svulla chokladkaka bredvid någon som varit med i Top Model. "Jaha du reser jorden runt och modellar i dyra kläder du, och känner Tyra Banks och grejer. Själv lär jag mig att äta muffins med glasyr på med en hand utan att spilla en minsta smula. Ja jag är hemmafru ja, precis. Det är en rafflande karriärstege ska du veta."

Och idag hände en annan helt otrolig grej. Jag tog med ungarna ut på promenad och hamnade i en skog! Va, fattar ni! En skog! Nåja, det snarare en anlagd park som var ytterst liten. Men i alla fall. En skog! Och där plockade jag bär. Jag ramlade bokstavligt talat över dom. Och så googlade jag lite för att försäkra mig om att det inte var några dödliga bär. Ja alltså jag har aldrig utgett mig för att vara särskilt naturkär. Med en brutalt svårhanterlig insektsfobi är det ju lite sig och så med natur. Men det gick ju bra det där. En liter björnbär och ettusentvå stickor i fingrarna senare kändes hela upplevelsen rätt angenäm.

Sen gick vi hem och kokade sockerfri sylt (vaniljpulver, agavesirap och chiafrön är knepet) och hällde upp i en vacker vintageskål jag ärvt från min pappas farmor. Oj oj oj vilken livsstilsbloggare jag är nu va!
"Ja men såhär glad och tillfreds kan en ju vara" sa jag till mig själv under dagen och bestämde mig för att sluta ligga och gråta i sängen varje morgon och kväll. Och lunch och middag också. Min nya idé är att denna hormonella snedvridning i min kropp kanske bör korrigeras med något. Typ nässelpulver eller något. Ja men ni hör ju. Jag börjar bli så waldorfierad att örtmedicin är det mest rimliga jag tar till. Snart slutar jag väl vaccinera mina barn också. Vansinne.

2 kommentarer:

  1. Haha! Jag älskar din blogg, har jag sagt det?

    SvaraRadera
  2. Åh, vilken Top Model-deltagare? Har varit lite besatt av serien.

    SvaraRadera