måndag 16 september 2013

En rekordsöndag

Det är ju oerhört oförskämt av ett barn att sova hela natten när det är en barnvakt här men hålla på att skrika och härja om nätterna när föräldrarna är här. Och gå upp svintidigt! 05:40 knatade han omkring med ett självsäkert flin på läpparna. Själv satt jag och grät inombords.

Efter frukost skrek Edith efter Star Wars. Vi har verkligen förstört henne med de där jävla filmerna. Aja. Jag såg min chans till 30 minuter av snabbdusch plus städ av kök.

Sen packade vi allt nödvändigt som kan tänkas behövas för en heldag ute. Det är ganska mycket det. Ibland känns det som om jag inte gör annat än att packa och packa upp.

Men det var ju fortfarande för tidigt för att gå ut. Ja men vi skulle på loppis men jag vägrar stå och hänga på låset med en skock tyska mammor som ska köpa läderhosen till sina ungar. Så vi pysslade och ritade lite hemma en stund. Eller mest stökade till och smutsade ner. Det blir sällan något hållbart när det ritas och pysslas med den här marodören.

Men sen så! Äntligen ute och fria. Edith, det lilla hippiebarnet, tyckte det var så fint väder ute och pratade om både sol och moln och vackra fåglar och fina löv och små små hundar. Ja men det har börjat släppa lite nu det där språket. Nåja, det mesta är fortfarande hittepåord men jag börjar förstå det bättre nu. Härlig grej det där att kommunicera med sitt barn.

Vi hamnade på loppisen tillslut. Följt av ännu en loppis. Vi fyndade en sportig jacka till Edith och även en efterlängtad födelsedagapresent till henne.

Sen åt vi medhavd lunch. Det är ju alltid en lycka det där med mat. I alla famlar peta på. Inte så mycket att äta.

Men sen blev det fest. Kinder Welt Fezt! Det var glädje, barn, musik och ballonger exakt överallt.

Fast roligast var väl ändå det här, ta sig ett litet bad i närmsta gyttjepöl. Mindre roligt var det för de tyska mammorna som häpnades över att dom tilläts sådana ohyggligheter. Men jag har aldrig fattat det där att neka barn till att ha roligt om det inte är farligt. Och vatten och sand är ju det roligaste som finns faktiskt.

Och vilken tur att vatten- och sandleken ledde till ännu mer vatten när vi väl kom hem.

Och middag som Hass lagat. Det är kanske det bästa jag vet i hela världen - att komma hem till lagad mat.

Istället för att sätta på teven på kvällen som jag gärna gör för att roa barnen eftersom jag är en jättelat människa, gjorde jag det här otroliga - läste böcker! Vi läste flera stycken och för ovanlighetens skull fick jag läsa klart sidorna innan det skulle bråkas om att vända blad. Vilken magisk och ovanlig känsla. Och vilken bra och ovanlig dag. Varken jag eller barnen var arga en enda gång, jag tror det måste vara något slags rekord.

10 kommentarer:

 1. Tycker du lyckas jätte bra i din mamma roll! Sedan att du förstår att barn ska få vara barn är underbart! Kramar får "Järnet" <3

  SvaraRadera
 2. Låter mysigt. Att du orkade vara ute hela dagen och vara glad fast du gick upp 05:40. Min hjälte!

  SvaraRadera
 3. Det låter som en jättemysig dag. Och det där med lera och sand och vatten är ju kul, jag förstår inte varför inte liksom.

  SvaraRadera
 4. Låter underbart! Ja, inte det där med att gå upp 4:50, men det andra!

  SvaraRadera