tisdag 6 augusti 2013

HALLELUJA I EVIGHET

Edgar har fått plats på dagis! Samma dagis som Edith går på, tack och lov. Men det blir först den 1 Mars den lille korven som jag alltför ofta kallar honom för ska skolas in. Det betyder att min karriär som hemmaförälder kommer vara över efter nästan 4 år. Det konstiga är att det är först nu, på mitt fjärde år som jag verkligen börjat NJUTA och GILLA att vara hemma med barn och stök. Tänk om det hade kunnat komma till mig lite tidigare så jag hade sluppit slänga bort ganska mycket tid på att gnälla och klaga på min "svåra livssituation". Alltså jag vill ju skratta lite när jag tänker på hur jag har tänkt och känt tidigare. Det handlar väl om en mognadsprocess gissar jag. Och nu när jag snart börjar se mig själv som en 30-åring (lugn, det är ett par år kvar) så börjar väl saker och ting falla på plats. ÄNTLIGEN OCH HALLELUJA I ALL EVIGHET AMEN.
Nu har jag ju dessutom kommit på den bästa sysselsättningen för mig när Edgar börjat på dagis. Körkort. Ja men ni hörde rätt, jag ska ta körkort. Roadtripen vi gjorde i somras var så rolig men lite orättvist balanserad i körtid och torka-kräk-roa-rastlösa-barn-tid. Problemet är bara att jag inte har några pengar till det här körkortet. Jag har nämligen redan spenderat 12 000 kronor av pappas pengar på ett körkort som jag aldrig lyckades ta. Vi ska inte prata mer om just den saken, förutom att jag bara vill lägga till att jag i efterhand förstår att det inte är i enlighet med alla säkerhetsregler att blunda när en ska köra om alternativt bli omkörd. Jag är som sagt en människa med mer mognad nu. Det ska bli kul dock att ta körkort på ett språk jag inte riktigt förstår. Precis som jag behövde lära mig snabb förlossningstyska innan jag skulle föda Edgar behöver jag nu lära mig lite snabb trafiktyska. Men sådana här snabba intensivkurser verkar inte finnas till förfogande. Det är så trist att vara den enda som tänker på sådant här.

20 kommentarer:

 1. Therese/Kakansmum6 augusti 2013 14:06

  Jippi! Till allt ovanstående. :) Trafiktyska? Ræcker inte scheisse? Eller hur det nu stavas..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha. Ja det borde ju räcka tycker jag!

   Radera
 2. Återigen imponeras jag av dig :) Att ta körkort på tyska skulle aldrig någonsin finnas i min fantasi ens. Själv tänker jag ta mc-kortet i Sverige bär det blir dags. Fast jag vet att Polen har intensivkurser för tyska körkort. Som är lagligt. Fast Hamburg ligger ju lite längre från Polen än vad Berlin gör.

  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äh. Jag tänker fuska. Det finns körskolor som kör engelska kurser här, alldeles i närheten av mig. Så får det bli. Jag har en polsk vän som har erkänt att hon köpte sitt körkort i Polen innan hon flyttade till england, såatteh, jag vågar inte ens åka dit. Hehe.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Jag kunde inte kommentera innan men det som jag skulle säga var att i Sverige får man ta körkort på exv engelska, arabiska mm så då borde ju du få ta på engelska i Tyskland? Eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis. Engelska får det bli. Men jag blir så nervös nu. Bara tanken att köra i trafik känns obehaglig.

   Radera
  2. Ja precis. Engelska får det bli. Men jag blir så nervös nu. Bara tanken att köra i trafik känns obehaglig.

   Radera
  3. Det är kul! De har dubbelkommando och kan ta över när som helst. :) Det läskiga är ju sedan när man ska köra själv med livs levande BARN i bilen!!

   Radera
 5. Hurra! Perfekt ju, och så har du ändå ganska lång tid kvar av föräldraledigheten nu när du börjat njuta av den. Är det liks svårt att få dagisplats i Hamburg som i Berlin?

  SvaraRadera
 6. Grattis hurra heja! Jag undrar också hur svårt det är med dagis i Hamburg. Ska flytta till Hamburg i oktober med en ettåring. Att hitta dagis eller dagmamma vore fantastiskt.

  SvaraRadera
 7. Glamorous '60s society women checked into rehab at the Dsquared2 show in Milan this morning. With their messy beehives and silk cocktail dresses, the women resembled the unfulfilled wives in Mad red sole shoes christian louboutin Men, perfectly polished with just a hint of dishevelment, escorted by uniformed "staff" into the runway's makeshift facility.Hemlines giuseppe zanotti sneakers were either floor length on dramatic long dresses in heavy fabrics with sparkling embellishment and matching coats or christian louboutin supershort on tiny minidresses with high necklines and simple shift shapes. Reptile prints, one of the season's big red bottom shoes for women trends, were prolific on dresses and jackets, as were pale shades of baby pink, silver, white, and beige. red bottoms shoes Short leopard-print swing coats topped slinky black looks, and green fur trims dressed up brown and navy day christian louboutin shoes dresses.The show closed with lingerie- and sleepwear-inspired looks, as if these women were removing their dresses ready for red bottoms shoes

  SvaraRadera