söndag 11 augusti 2013

En helg av allra tråkigaste slag

Häromdagen sa jag högt och tydligt: "Nä men nu har ju inte barnen varit sjuka på ett tag. Så härligt. Nytt rekord för oss". I och med det blev båda barnen sjuka. Naturligtvis.

Helgen har varit av det allra tråkigastes slaget. Två sjuka barn bidrar inte direkt till så mycket mer än så.

Och humöret har väl i ärlighetens namn varit lite svajigt. Med all rätt naturligtvis.

Fast det går ju göra rätt mycket ändå när barnen ändå inte orkar göra så mycket. Som att springa snabbt och långt. Den här bilden skulle ha visat min fantastiskt svettiga rygg. Det gör den inte.

Jag har även tryckt bokstäver...

...nålat så fingrarna blödde...

...och sytt ihop...

...en såhär fin vimpel med Edgars alla namn på. Edith har en likadan med sina namn på. Äntligen har rättvisa uppnåtts i barnrummet. Andra saker jag gjort för att inte gå under av uttråkan: städat kryddskåp, sorterat knappar, börjat spela vidriga små iPhone-spel, bakat och storstädat. Lagom.

Fast det har ändå varit tråkigt. Nästan hela tiden. Förutom när jag gick undan för att lyssna på Erik Haags sommarprat OCH SOMNADE! Mitt på dagen. Så värt. Plus den timmen jag hade hemma själv utan barn som jag spenderade i soffan.

Det här har jag gjort en hel del också. Att plocka av matbordet är en av mina absoluta hatsysslor. Men jag vill inte att någon annan ska göra det för då blir det fel. Så jävla rimligt.

Aja. Några fina stunder har vi lyckats skrapa ihop ändå. Snart blir barnen friska igen. Och sen sjuka. Och friska. Och sen sjuka igen. Vi närmar oss den årstiden nu. Det är lika bra att vänja sig.

1 kommentar:

  1. Men alltså, nu borde du veta att såna saker kan du inte uttala högt. Även om det skulle vara rekord på G.

    SvaraRadera