lördag 24 augusti 2013

Den lille fredagen

Plötsligt händer något overkligt. Barnen, ja båda två, sov ända till 07:04. Det är så otroligt att jag överväger att ha barnvakten här varje kväll. Vad hon nu än gjorde blev det ju ett oerhört välkommet resultat. Men nu när jag jinxat det kommer det aldrig hända igen. Aja. Trots extra lång sömn var vi ändå rätt trötta, Edgar och jag. Men att ligga och vila sig lite var det liksom inte läge för.

Så jag packade ihop det lille barnet och drog iväg på promenad till Eimsbüttel. Vi bodde i det området i början när vi flyttade till Hamburg men jag har inte varit där så mycket sedan dess. Vi gick till den skandinaviska butiken...

...och inhandlade det nödvändigaste bara.

Sen gick vi till en muffinbutik där jag hade jättesvårt att välja strössel. Det fanns för mycket att välja på.

Plötsligt hade Edgar förstånd nog att somna vid det här laget. Så jag satte mig på ett café och drack den godaste kopp kaffe jag druckit på mycket länge. Ett jävligt fantastiskt litet ögonblick om jag ska vara ärlig.

Och tur var väl det för sen utsatte jag mig själv för bland det värsta jag vet - en leksaksaffär. Men Edith måste ju ha present med sig på barnkalaset hon ska gå på (själv!!) på måndag så jag hade inget val! Men hur svårt är det inte att köpa en present till ett barn om en inte vill ha något dock eller krigsrelaterat? Helt jävla omöjligt. Jag lyckades till slut hitta ett spel som handlar om fiskar. Det blir nog bra. Om inte waldorföräldrar har något emot fiskar?

Sen gick vi hem, åt lunch och hängde lite med barnafadern.

Tur att vi blev uttråkade precis i lagom tid för att hämta upp storasyrran. Vi satte oss på tåget och åt melon.

Vi åkte ända ut till Blankenese. Det är ganska långt bort det. Men ändå inte. Lagomt långt bort kanske. Där hängde vi i alla fall i lekpark tillsammans med vänner. Och Edith hängde mest med främmande barns föräldrar, som hon alltid gör i lekparken.

Sen blev det ju eftermiddag och kväll med tillhörande måste-skynda-hem-och-laga-middag-stress. Men det sket väl vi i. Vi gick på café och åt sallad och toast istället.

Fast mest såg det ut såhär. Jaga barn alltså. Vilka snabba rackare dom är.

Vi följde upp middagen med att gå hem och äta upp de där muffisarna jag köpte tidigare. Eller cupcakes. Eller Käppchen Kuchen. Det beror väl på vem du frågar. Om dom var goda? Mm. Rätt så fantastiskt goda faktiskt.

Sen fick Edith välja fredagsfilm. Hon valde Star Wars. Ja jag kan väll hålla med om att de filmerna inte är helt barnvänliga. Men jag tycker inte riktigt att Disneyfilmerna heller är så barnvänliga på sitt sätt. Det är lite jobbigare att svara på alla "vad är det?"-frågor bara.

Sen skulle det nattas barn. Det gick sådär och tog sin lilla tid. Typiskt sockerstinna barn som råkade slumra till lite innan middagen.

Men även det mest sockerstinna barnen somnar tillslut. Så även våra. Då tog vi fram nötter (vilken jobbig nötjävel pistagen är ändå) och tittade på film. Vi såg Blow från 2001 med Johnny Depp. Den var rätt bra och innehöll oerhört fula frisyrer. Lite intressant också. Bra dag måste jag säga.

1 kommentar: