fredag 30 augusti 2013

Årets mamma tipsar

Det här med att ettåringar ett hemskt jävla humör, det hade jag glömt bort. Herregudhen vilka vansinnesutbrott Edgar visar upp med ungefär tre minuters mellanrum. Jag minns att jag slet sönder mig själv när Edith kom in i den här åldern. Det var viktigt för mig att förstå och hjälpa. Det är det inte längre. Jag begriper ingenting av allt som pågår i den där lille ärthjärnan. Han får leva ut de där aggressionerna utan att jag ifrågasätter det hela. Det är bara en fas. Det går över. Jag vet det nu.
Men ibland orkar jag inte höra det där gnället som kan pågå dygnet runt. Eller för den delen bygga med klossar och lego varje vaken minut. Mina superknep vid dessa stunder är:

- En skål med lite lite vatten och ett par skedar. Ja det blir lite blött, men det finns handdukar för det. Och det är bara vatten.
- Necessären med mitt smink. Bästa skattkistan.
- Bullar. Say no more.
- Välter ut ALLA leksaker i en enda stor hög på golvet.
- Sätter honom i vagnen, påklädd och klar och säger att vi ska gå ut. Snart. Väldigt snart. Och så låtsas jag att jag packar väskan och tillslut somnar han av uttråkan.

Med vänlig hälsning, mother of the year

1 kommentar:

  1. Undras om jag har förträngt den där fasen...huuuu...längtar inte...å andra sidan är det inte jag som har föräldratjänst här då...

    SvaraRadera