söndag 28 juli 2013

Vi är ju faktiskt jätteroliga när vi är tillsammans bara han och jag

Igår hade Edith ett av sina största utbrott på länge. Det började redan i affären och eskalerade sedan när vi kom hem. Jag trodde på riktigt att hon skulle tuppa av pga allt skrikande och vrålande. Ihärdig var hon också. 45 minuter tror jag det höll på och när hon väl blev lugn och så småningom somnade (note to self: Nej, hon är inte redo att sluta sova på dagen) var både jag och Hass helt utmattade. Vilken tur för oss att vi sedan länge hade bokat barnvakt och skulle på dejt. Något fint att se fram emot med andra ord.


Och vilken dejt vi hade sedan. Först ett besök på teatern för att se Fredrik Rydmans Swanlake Reloaded. Och det var så himla bra. Jag är så glad att vi gick, jag känner mig fortfarande helt upprymd över det. 


Efteråt åt vi indiskt, som väl var sådär. Men eftersom jag älskar indiskt kunde det liksom inte bli dåligt. Det är lustigt det där. Innan jag träffade Hass hade jag aldrig ätit indiskt. Nu är det min bästa slags mat och vill aldrig äta något annat om vi har barnvakt.


Vi gick vidare och drack drinkar...


...och gick vidare igen till nöjesfältet Dom.


Där en mycket spektakulör femkamp utspelades. Där jag förlorade trots att jag sköt MITT I PRICK med det här tunga geväret. Jag har bara känt mig så mäktig två gånger tidigare i mitt liv, båda dom gångerna innehöll barnafödande. 

Och när vi kom hem sov båda barnen, disken var diskad och leksakerna uppställda prydligt på rad. Jag minns att vi när vi sist var på dejt sa att vi ska ha barnvakt minst en gång i månaden framöver. Ja men  eftersom vi hinner glömma bort hur roliga vi är att umgås med utan klängiga och skrikiga barn hela tiden och påminns om det vid sådana här tillfällen. Det var 6 månader sedan. Så mycket har vi prioriterat vårt förhållande med andra ord. Men nu tror jag vi har hittat rätt barnvakt och rätt engagemang. Nu fattas bara rätt ekonomi, det är ju inte helt gratis att anlita barnvakt. Tänk på det om ni funderar på att skaffa barn och flytta ifrån er familj samtidigt. Barnvakt är dyrt. Men väl värt. 

2 kommentarer:

 1. Åh åh åh! Så fint!

  Jag längtar så tills vi får möjlighet att kolla av hur roliga vi är ihop nu för tiden hemma hos oss :-) Känns som en evighet till dess dock...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer. Tids nog. Det kommer.

   Radera