fredag 26 juli 2013

Tio viftande jazzfingrar

Såatteh...jag sov till 09:30 idag. Det betyder 10,5 timmars sömn rakt ner i sömnkassan till mig. Catching!

Så bra grej att äta frukost och ge ungarna mellanmål samtidigt. En ettåring som vill ha ALLT och en tvååring som inte vill ha något annat än saft.

Sedan följde en "vi måste göra oss klara/packa ihop oss/göra något vettigt så barnen kan sova i vagnen"-cirkus. Den pågick i två timmar ungefär. Men vi kom ju ut tillslut och gick till närmsta bageri för att utfodra barnen.

Och när barnen väl somnat i vagnen (det krävdes ett idogt promenerande) åt vi lunch i en skuggig del av stan.

Innan barnen vaknade tog vi oss till en park. Vilken överraskning och total lycka barnen upplevde när dom vaknade. En picknickfilt i gräset kan en visst komma långt med.

Ännu bättre blev det när dom förstod att det gick ATT BADA i parken. Livets bästa ögonblick har med bad att göra på ett eller annat sätt.

Vi fick sällskap av Karin, Álvaro och Mario också. Okej, livets bästa ögonblick kanske har med bad OCH trevligt sällskap att göra.

Vi stannade kvar jättelänge i parken. Och sen fick Edith välja middag. Korv med bröd. Det är en himla klipsk unge jag har fött som inte kräver mer än så av livet. Jag drack en typiskt god öl till maten och fick hitta på något om att det bara är vissa gamla människor som får dricka den särskilda saften när Edith gärna ville smaka min saft. Slut på alkohol till maten med närvarande barn med andra ord.

Jag drabbades av ett plötsligt städryck efter middagen och blev väldigt stressad över tanken att allt måste vara städat/diskat/fint innan barnen går och lägger sig. På så sätt kan jag maximera tiden utan vakna barn genom att ligga på soffan istället för att städa när dom väl somnat.

Och allt hann bli städat/diskat/fint i tid. Jag kunde till och med lajva närvarande förälder under den traditionella mjölkdrickningen i soffan innan läggdags.

Och så fort ungarna somnat (vilket inte var så jättesnabbt eftersom Edith börjat stöka runt en smula när det ska sovas, men tillslut somnar ju även det mest ihärdiga barnet) var det jag som satte mig i soffan med den här lyxskålen; glass, jordgubbar och maräng. Ja men ni förstår ju så gott det var. Vi såg på en film också: Oz the great and powerful. Den var okej. Tre kladdiga glasskedar av fem möjliga. Dagen däremot får tio viftande jazzfingrar av tio möjliga. Så himla bra och härlig dag det har varit. Och tro det eller ej, imorgon kommer det bli ännu bättre.

*ler cliffhanger*

2 kommentarer:

 1. Det låter faktiskt rätt mysigt. Kaja kan inte sova i vagnen så vi måste jämt vara hemma då eller stå ut med hennes humör när hon inte sovit.

  Jag tänkte på Edgars ben när jag såg den härliga bilden på honom krypande i vattenbrynet. Är det bra nu? Han är ju bandage/gipsfri tänkte jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Edith sover typ bäst i vagn fortfarande så för oss är det precis tvärtom.

   Ja han blev av med gipset två dagar innan vi åkte till Frankrike och han är liksom helt återställd. Inga märkligheter alls.

   Radera