tisdag 2 juli 2013

Som den goda mor jag är mutar jag barnen med teknologi och socker för att få jobba ifred

Det är lite mycket på saker-jag-måste-göra-klart-NU-fronten och ganska minimalt på sov-fronten just nu. Inget ovanligt alltså. Men ändå rätt så jävla jobbigt. Fast roligt på samma gång. Jo det är sant, precis så känner jag. Torka kladd, trösta ledsna barn, natta om ledsna barn för trehundratolfte gången, hänga tvätt och äta stressig frukost vid köksbänken, allt det där är ju roligt. Det kan ha att göra med att livet plötsligt fick ett helt nytt syfte och mening i och med ett litet översättningsjobb. Som om livet inte hade tillräckligt med syften och meningar. I alla fall. Den här rolighetskänslan och allt-ordnar-sig-och-blir-bra-känslan måste jag spara i en burk och ta fram i höst någon gång när mörkret och nedstämdheten kommer. 

Ja det är ju verkligen jättejobbigt att jobba med översättning som ni ser. 

Sen kan en se ut såhär pigg och fräsch ut efter några nätters jobbande. Naturlig skönhet har fått en helt ny innebörd.

2 kommentarer:

  1. GUD vad skönt att få fem minuter i lugn & ro och tillbringa den tiden med att läsa din fantastiska blogg!
    /salmiakatfolket Jennie

    SvaraRadera
  2. Åh, känns igen. I alla fall när jag vet att jag kommer att få tid att göra jobbet som är så kul. Då kan jag vara en helt fantastiskt tålmodig och närvarande mor, hela vägen fram till midnatt då barnen somnar (ok, ja. Tycker lite synd om mig själv för att mina barn inte sover som normala ungar). Om jag däremot inte vet när/om det kommer att dyka upp något tillfälle för jobbet förvandlas jag till ett stressmonster som knappt går att prata med. Är inte världsbäst på "det löser sig"-tänket mao.

    SvaraRadera