lördag 6 juli 2013

Hej hej dagboken

Vaknade tidigt. Strax innan klockan sex, som varje morgon med andra ord. Men morgonstund har ju inte bara guld och bajssmak i mun, den har ju en del bebisgos också.

Det tog lång tid innan det stod frukost på bordet. Stressen och vreden som uppstår i ett kök med fyra hungriga och känslofyllda människor är något av det lilla extra skulle en kunna säga. Men när frukosten väl var klar var det så jävla värt det. Havrepannkakor med grekisk yogurt, jordgubbar och lönnsirap, färskpressad apelsinjuice och en cappucino. Varsågod för skryt.

Detta följdes av kurragömma med barnen. Kurragömma innebär att Edith räknar till "tji, tjo, tjooo" och kommer sedan springande och vrålar "wo ist mammi?" fram till mig där jag "gömmer" mig. På samma plats varje gång, annars blir hon sur. Eller så är det jag som räknar, och när jag räknat klart ropar Edith "wo ist Eddie?" och springer fram till mig innan jag ens börjat leta. Himla praktiskt med små ärthjärnor till barn ibland.

När Edith blev för sur för att jag gömde mig på ett jättesvårt ställe (bakom en dörr) pysslade vi lite med magnetklossar. Kände mig så himla närvarande med ungarna. Blev nästan lite rörd själv.

Sen hände något magiskt. Hass tog med sig barnen ut så jag kunde fokusera på nästan det roligaste jag vet: storstädning. Alltså ni anar inte vilken storstädning jag dragit igång. Varenda rum, varenda låda, varenda litet hörn ska få sig en omgång. Älskar detta!

När familjen väl kom tillbaka var jag ju långt ifrån klar med städningen. Jag mutade tvååringen med lim och bokmärken...

...och ettåringen med att få klättra precis hur högt som helst. Jag lyckades dessutom engagera Hass i detta städprojekt.

"Vi behöver en bokhylla" konstaterade Hass så vi gick ut och köpte oss en hylla. Ute var det visst hur fint väder som helst. Men det är ju ingenting mot att få torka av ett tjockt lager damm från ett bortglömt skåp.

En tur till matbutiken slutar eller börjar alltid på samma sätt: såhär. Nästan 1€ per dag lägger jag på den där skiten. Det är 3-4 fjällrävens kånkenryggsäcksar per år det.

Ja men hem och skruva bokhylla då. Jag begriper inte hur vi lyckades skruva ihop ett helt hem med en nyfiken ettåring när vi flyttade in. Det är ju skitjobbigt med en unge som lägger sig i överallt och flyttar på skruvar och sånt där.

Sen blev det middag! Grönsaker med pizzasmak och min nya favorit: kronärtskocka.

Städningsprojektet går långsamt och verkar bara växa sig större och större. Jag börjar ångra mig lite nu faktiskt. Hänger med barnen i soffan istället för att sortera och skrubba, ändra fram till läggdags.

Då såg det ut såhär. SOV NU UNGAR! Vrålade jag inte. Men jag tänkte det.

Dom somnade ju tillslut och frihetskänslan firades på balkongen med frusen yogurt. Jag älskar frusen yogurt. Jag älskar inte att hela hemmet är ett stort kaos. Men jag har höga förhoppningar på det färdiga resultatet. Jag känner redan hur lättare och friare det känns här hemma nu. "Nu börjar vi få lite harmoni in i vårt hem" sa jag tidigare idag. Ja för harmoni är ju verkligen vad ett småbarnshem behöver. Det och textilrengöringsmedel på sprayflaska.

2 kommentarer:

  1. Är så sugen på att få städa ifred men men. Min tur att gå ut med barnen. :c

    SvaraRadera
  2. "Kände mig så himla närvarande med ungarna. Blev nästan lite rörd själv." <-- ÄLSKAR DETTA!

    SvaraRadera