onsdag 5 juni 2013

Vilket ord?

Plötsligt finner jag mig själv ståendes i hallen, naken, med badvatten rinnande nedför benen. Jag vaggar den lite rangliga vagnen som inte går att vagga i en särskilt lugnande takt och bebisens gråt eskalerar. Jag är den enda vuxna hemma och känner mig lite snuvad på den där stunden i det varma badet. Det här kommer aldrig gå vägen tänker jag medan jag försöker vagga vagnen med ena foten och sträcker mig efter en kofta som hänger i hallen att torka mig med. Men så plötsligt somnar han nöjt om igen och jag smyger tillbaka till badet. Och här sitter jag nu. Alldeles spänd och inte det minsta avslappnad och inbillar mig att minsta lilla ljud är ett bebisgråt. Snuvad är ordet.

2 kommentarer:

  1. Ta inte ut olyckan i onödan/förskott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så jag lever mitt liv. Alltid.

      Radera