måndag 10 juni 2013

Semester!

Det är ju dags för riktig semester snart. Ja det ska bli mycket spännande att se hur många av alla inblandade lyckas ha semester dvs inte jobba någonting alls. Nåväl. Jag har ju gått runt och sagt att vi ska till Frankrike i två veckor. Och när jag får den naturliga följdfrågan om exakt var i Frankrike vi ska har jag mumlat något om Nice, sen ångrat mig och bytt till Cannes för att sedan ta tillbaka allt och vrålat "Södra! Södra Frankrike! Ok?"
Jag har bara fokuserat på huset vi har hyrt med pool. Allt annat har varit sekundärt. Men idag, med tre dagar kvar innan avfärd har jag tagit reda på vart vi ska. Det är ju till Vinezac vi ska till! Såklart! Jag gjorde en snabb googling och hittade sådana här lovande bilder:

Det ser EXAKT ut som jag föreställer mig att Frankrike ser ut och det ser också EXAKT ut som jag föreställer mig att vår semester ska se ut. Jag blir lite nervös för min helt obefintliga franska också. Det ser ju väldigt franskt ut. Jag tvivlar på att svenska, engelska och hittepåtyska är särskilt framgångsrikt i dom där trakterna. Det kanske inte blir så himla bra ändå inbillar jag mig. Tills jag hittar den här bilden:

Och då känns det lite bättre faktiskt. Måste komma ihåg att packa ned min brie-ostdräkt bara så ska vi nog komma överens.

Vi ska ju inte vara i Vinezac i två veckor heller. Vi ska stanna till i andra delar av Tyskland och Schweiz också. När vi ändå är ute och åker menar jag. Med åksjuka barn. Ja men ni hör ju, vi har ju alla förutsättningar i världen för att få en bra semester i år. På onsdag åker vi. Imorgon ska vi paniktvätta.

12 kommentarer:

 1. Det kommer att bli alldeles strålande! Hade ju också tänkt att åka dit men vi kom på att vi nog ska spara ihop till det där huset ändå... På den här sidan 2020... Jag är aaaavis!

  /J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh hus alltså. Jag blir lite avis på det också faktiskt. Ibland. Men sen tänker jag på det huset vi bodde i innan vi flyttade hit som inte fick den bekräftelsen som det krävde. Då vill jag aldrig bo i hus igen. Men jag gillar tanken.

   Radera
 2. Det låter helt fantastiskt faktiskt. Även om det innebär lite åksjuka och det där. Bara det att det är semester är ju underbart. Du kanske till och med kommer att uppskatta den där hittepåtyskan när du kommer tillbaka hem igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja kanske gör jag det.

   Radera
 3. Köp åksjuketabletter för att säkra upp:) möjligheten finns att det funkar finfint ändå:) vi bilade sverige-danmark-tyskland-Tjeckien med ett barn som både avskydde att åka bil o sitta fast och är åksjukt ( möjligtvis ett samband ja), men det funkade verkligen kanon!!! Ett tips. Små paket med diverse grejer barnen tycker om! När det börjar att gnällas så "tadaa! Nämen titta vad mamma hittade! Ett paket! Vems kan det vara?" Och så möjligheten att se på film... icke att underskatta:)

  Och jag blir inte alls avis på en frankriketrip. Inte alls:/ ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi har inhandlat medicin utifall att. Jag hoppas bara att det inte ska behöva användas. Små överraskningspaket har jag gjort tidigare när vi rest så det blir det den här gången också, himla bra grej.

   Jag blir själv lite avis faktiskt. Hehe

   Radera
 4. Åååååååååååååååååååååååååååååå vad mysigt!!!!! Älskar Frankrike. Är oerhört avis!!!! Och pool?! Piscine heter det på franska. Är fransklärare också då du får fråga mig om du behöver hjälp. Hehe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. MEN KVINNA! Hur många talanger har du? Hur mycket kan en människa kunna? Du är min nya idol.

   Radera
  2. Haha men man har ju två ämnen som lärare, oftast. Jg har svenska som andraspråk och franska. Ha det så jävla ultrahärligt nu parceque tu le vaux bien!

   Radera
 5. OMG! Så underbart! Södra Frankrike är som en dröm!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har förstått det. Vi får väl se. :)

   Radera