torsdag 27 juni 2013

Me me me

Att resa är ju som bekant rätt omvälvande. Alla intryck en utsätts för kan locka fram både det värsta och det sämsta hos människan. Jag har själv kommit till 4 insikter tack vare den senaste resan.

1. Jag behöver söka hjälp för min fruktansvärt löjliga insektsfobi. Särskilt för gräshoppor. Jag såg en gräshoppsjävel inne i huset och spenderade sedan en mycket otrygg halvtimme med att hulkgråta och förbanna alla skapelser på denna jord. På väg hem från semestern visade Hass en bild han tagit på en gräshoppa storlek superstor som han hittade vid poolen. Tänk er en liten fågel, fast GRÄSHOPPA. Med andra ord jag vill aldrig återvända till Frankrike igen. 

2. Jag vill ha ett hus. Det kommer som en liten chock för mig eftersom jag var så överlycklig när vi flyttade hit och sålde radhuset i Tumba. Jag har sedan dess sagt att jag aldrig mer vill bo i hus. Aldrig. Och nu när ungarna kunde härja omkring helt fritt ute på gården kom ett litet sug i magen. Kanske är ett hus rätt bra ändå. Om jag 1. söker hjälp för insektsfobier pga eventuellt trädgårdsarbete eller 2. blir rik och kan anlita ett par fattiga studenter att göra trädgårdsarbetet åt mig och/eller 3. Kan bygga något slags insektskydd runt hela huset. Jag tänker mig något i stil med Jurassic Park. 

3. Jag är skitduktig på att stå på händer och göra bakåtvolt. I vatten. 

4. Jag är ruskigt dålig på att packa lätt. Behövde vi verkligen 5 väskor på hotellen för en natts övernattning? Tydligen om en har ett katastrof-tänkande som mig. T.ex. "tänk om barnen bajsar/kräks/spiller 15 gånger var?", "tänk om barnen äter upp tre paket kakor och 20 burkar mat på en dag?", "tänk om jag ska ut och springa/simma i pool/gå på bal på en och samma gång?", eller den här bästa "tänk om det inte finns några lakan eller handdukar eller tvål ens en gång på hotellet?". 

4. Jag vill inte vara med på bild men blir sur för att jag aldrig är med på bild så jag tar saken i egna händer. Ganska ofta. 


3 kommentarer:

  1. Jag säger bara: lägenhet på nedre botten med stor insynsskyddad uteplats i avgränsning till lekplats. Det bästa med vår lägenhet och så slipper en allt strul med värmepannor och skit.

    SvaraRadera