fredag 28 juni 2013

Idag är ingen vanlig dag

Idag ska vi titta lite på vad vi hade för oss för exakt 1 år sedan.


Klockan 08:00 infann vi oss på sjukhuset för en mycket efterlängtad igångsättning. Hurra vad glad för det jag var. Inte lika glad var jag över all väntan på att värkarna väl skulle sätta igång. Här satt jag och väntade. 


Och här satt jag utomhus och väntade.Jag väntade i sex urtråkiga timmar på att värkarna skulle börja. Och när dom väl började tyckte jag det gjorde vrålont och skrek efter knark.


Men sen började värkarna på allvar. Och jag fick flytta in i det här flotta rummet. Den där poolen hade jag tänkt använda. Det gjorde jag inte. Har ni försökt flytta en flodhäst mitt i ett värkarbete någon gång? Gör inte det. 

På rummet hade vi bunkrat upp med musik. Massor med musik. Vad glad jag är att min man tog en bild på musikutrustningen. Jag kommer nämligen inte ihåg vad vi lyssnade på. Säkert Nick Cave eller någon annan snubbe som sjunger om något helt annat än spruckna underliv. 


Extra glad är jag över att min man tog den här bilden så att jag alltid kan minnas mitt livs mest ovärdiga ögonblick. Minuten efter en tarmtöming. Standard under tysk förlossning fick jag höra. Jag tror dom lurade mig. Det tänkte ni inte på när ni ville skaffa barn va? Vi tar det igen. Tarmtömning. 


Fast 4 krystvärkar senare låg en mycket sur liten gubbe på mitt bröst. Eller så liten var han ju inte. 4600 gram och 56 centimeter enorm.


Och alla inblandade var stolta och glada. Utom resterande Tyskland. Dom hade nyss åkt ut ur EM. Under förlossningen minns jag att jag mumlade något om att min son skulle heta Schweinsteiger. 


Men han fick heta Edgar Douglas Hemming och idag är hans första födelsedag. Hurra!

13 kommentarer:

  1. Grattis lille solstråle!

    SvaraRadera
  2. Vilken underbar dag vill jag säga, men jag förstår (nog inte) hur jobbigt det var. Men ändå, grattis till Edgar och resten av familjen :)

    SvaraRadera
  3. Så jäkla gullig liten gubbe som kom ut! Grattis!

    SvaraRadera