lördag 25 maj 2013

Man blir tröttare och tröttare

Edgar visar inte direkt ha tagit sitt förnuft till fånga när det kommer till sömn. Den svåraste natten sedan hans födelse led vi oss igenom inatt. Detta arma lilla barn har ingen aning om att jag i skrivande stund håller på att formulera fram bindande avtal om att han från och med myndig ålder måste arbeta natt och betala minst 10% av sin lön direkt till mig. Detta efter mycket bra tips från Jonna. Det värsta är ju att han har mage till att verka trött också. Lägg av.
I bildens vänstra nedersta hörn kan vi också beskåda min oerhört feta armbåge som snarare påminner om ett mjölkstinnt bröst. Men så är alltså icke fallet. Bara helt vanligt fett.

Morgonen bestod av konversation som gick såhär hela tiden: "Ska vi göra något idag?" "Jag vet inte, jag är så jävla trött" "JAG ÄR OCKSÅ TRÖTT!" "Ja men ska vi inte göra något roligt då?" "Det regnar ute" "Jag är så trött" "JAG MED" "Ska vi gå på museum?" "Jag orkar inte" "Jag orkar inte vara hemma" "Men det regnar ute" "Jag är så himla trött" "Vad ska vi göra då?". Detta upprepade sig i oändlighet medan vi låg i varsin ände på golvet i barnrummet och roade barnen.

Vi kom ju ut tillslut. Bara 1,5 timme tog det att få alla redo. Edgar grät av trötthet nästan hela den tiden. Får lust att väsa i örat på honom om att han borde prova på att sova på nätterna istället. Fint väder var det ju ute också.

Barnen somnade nästan på en gång i vagnen. Och vi gick på italiensk restaurang och åt lunch. Men hörrni, en sak bara, om ni är så jävla trötta båda två, gå inte ut. Stanna hemma och fräs åt varandra istället för att göra det ute bland folk.

När Edith vaknade fick hon välja lunch. Hon valde sin favoriträtt: SMUSSI!

Vi skulle ju gå på museum. Men vi gick och handlade skor istället. Vi var in i 6 olika skobutiker och provade säkert 32 par skor och jagade rätt på ungarna när vi varken såg eller hörde dom mer. Här kan ni se en bebis med helgipsat ben kräla sig fram med det där gipset lite hängande efter sig.

Edith fick sig ett par riktigt snabba skor. Jag har aldrig sett henne springa så snabbt någon gång. Jag har heller aldrig sett henne ramla så snabbt någon gång.

Det blev inget museum. Det var väl kanske lika bra. Vi har inte direkt varit det fina, glada och uppmuntrade paret idag jag och Hass. Trötthet är inte direkt något kärlek kan byggas av. Att vi ens gav oss ut är ju ett stort frågetecken. Till middag åt jag couscoussallad med tofu och ett hummusberg.

Och sen låg vi såhär i soffan i några timmar. Edgar var i princip ledsen hela tiden. Han verkar inte ha ont i benet, men säkert lite besvärad. Framförallt är han jättetrött hela tiden och har ett enormt närhetsbehov. Det känns lite som att ha en nyfödd igen. Förrutom att han väger mer än dubbelt så mycket och slåss dubbelt så hårt i ansiktet.

Barnen nattades relativt problemfritt. Allt är ju relativt som en säger. Men jag tyckte så evinnerligt synd om mig själv som aldrig verkar få sova igen. Och när jag tycker synd om mig så tröstäter jag. Så jag dukade upp en litet tröstätarbuffe bestående av hummus, guacamole, morötter, salta mandlar och ananas. Och nu tänker ni: "MEN VAR ÄR GLASSENCHOKLADENCHIPSENKAKORNA?" Ja, det undrar jag också. Den här hälsomänniskan jag håller på att förvandlas till är inte alls så rolig att tröstäta med om jag ska vara ärlig. Men att skyffla i sig hummus med ett finger fyller ju en viss funktion också faktiskt.

Och nu är klockan nio. Med andra ord läggdags för mig. Imorgon blir det väl museum ändå?

6 kommentarer:

 1. Fy, det låter jättejobbigt. Det enda som jag kan se som något positivt är ju hummusen. Det är ju vansinnigt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hummus ja. Det bästa i livet.

   Radera
 2. MMMMMMMMMMMMMM god mat!!!!

  Samt: Jävla unge?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jävla jävla jävla unge.

   Radera
 3. Om Edith gillar sushi kan ni ju göra hemma? Ha i avokado och tofu så blir det ganska nyttigt! Risotto är också lite samma konsistens på riset och det älskar Kaja! Kanke värt ett försök?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi satt och pratade om det i helgen att vi borde göra sushi hemma. Jag älskar ju vegsushi men tycker den man köper är så dålig. Så nu blir det nog sushi av!

   Radera