fredag 24 maj 2013

Ingen idyll

04:30 gick jag upp med det här lilla aset. Det är ju inte riktigt vad jag kallar idealiska förhållande för en harmonisk och konfliktfri dag.

Sen fick jag besök av en annan sömnvägrande liten miniatyrmänniska och hans mamma. Det är ju betydligt bättre att gnälla om livet med någon annan än att vältra ner sig i ensamhet.

Eftermiddagen pratar vi inte om tycker jag. Vi går istället raskt vidare till middagen. Fredagsmysmiddagen. Tacos. Som jag har längtat efter detta hela dagen. Så när vi väl sitter där samlade hela glada, lyckliga och lagom hungriga familjen så förvandlas det till någon slags Norén-pjäs där 3 av 4 familjemedlemmar skrikgråter, 2 äter nästan inget alls och 2 lämnar bordet för tidigt. Kvar sitter en mycket trött kvinna med sin tortilla i handen och frågar sig om och om igen hur livet blev såhär. Sånt här nämner ingen när man går runt och är gravid, förväntansfull och totalt ovetande om vilket litet helvete man egentligen har gett sig in på.

Sen kommer den lilla bebiskramen och kärleksvrålet från tvååringen: "ich gegga dich" (jag älskar dig på typiskt Edith-språk) och allt är plötsligt glömt och förlåtet. Det lilla helvetet förvandlas till en rätt mysig stund. Tills det ska nattas inför natten. Då är vi tillbaka till det där lilla helvetet igen. Men det pratar vi mer om någon annan gång.

12 kommentarer:

 1. Småbarnslivet är en riktig bergochdalbana.

  www.mammatea.se

  SvaraRadera
 2. Jag brukar skratta när jag läser dina inlägg. För att det är så komiskt på något vis, och för att din kärlek till barnen lyser igenom ändå. Men "Kvar sitter en mycket trött kvinna med sin tortilla i handen och frågar sig om och om igen hur livet blev såhär.", alltså. Så hög igenkänningsfaktor att jag vet inte vad. Och ändå går jag sönder efter ett dygn utan Frank och vill inte ens planera inför nästa barnfria dygn. Logik tack?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Föräldraskapet är allt annat än logiskt inser jag. Men jag blir glad att jag lyckas beskriva verkligheten så att andra känner igen.

   Radera
 3. Du beskriver det så på pricken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack. Bästa komplimangen!

   Radera
 4. Haha grymtade till när jag läste (av skratt). Om att ingen säger något när man är gravid. Samt Ich gegga dich. Det var poetiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar föräldrar kunde berätta hela sanningen när man väntar barn. "det är så mysigt och magiskt" funkar liksom inte!

   Radera
 5. Haha, underbart och så sant:) jag som är ganska nyfunnen in hit- vilka språk talar ni? Är Hass en svensktalande tysk o du en tysktalande svensk? Eller... hur går det till hemma hos dig? ??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är faktiskt svensktalande engelsman. Fast nuförtiden är jag mer svensk än engelsk.

   Radera
 6. Haha,ok, så fel av mig, jag ber om ursäkt men trodde du var från Tyskland bara för att ni bor där! Men chapman låter ju inte så tyskt iofs;) men går edith på tysk förskola med tanke på ich gegga dich;) ?

  Hoppas ni får sova lite omvartannat idag.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Edith går på tyskt dagis och pratar väl mest tyska tror jag :)

   Radera