måndag 20 maj 2013

Hej!

Det är röd dag här i Tyskland idag. Jag vet i ärlighetens namn inte riktigt varför. Jag anar att det har med pingsten att göra, men när det kommer till förlängd helg tackar jag mest och tar emot. Tack vare den hör röda dagen fick jag sovmorgon. Ja efter att ha varit uppe med två gråtiga och skrikiga barn halva natten var jag väl värd det ändå. Följt av min näst bästa frukost, soygurt med bär och nötter. (Min bästa är pannkakor såklart).

Sen var vi såhär pyssliga och pedagogiska. Pratade om vad färgerna hette och hur alla färger av okänd anledning bara blir brunt när det smetas ihop. "SOM BAJJSSS?" Ja min vän. Som bajs.

Och så fick jag feeling att sy klart ett lapptäcke jag påbörjade i Oktober någon gång. Tanken var ju att jag skulle sy nu när ändå Hass var hemma och kunde hålla bebisen från alla sladdar och nålar. Men jag började sy precis i samma sekund som han sprang iväg på en joggingrunda så jag fick mota bort bebis med ena foten och sy med den andra. Det var ju jävligt dåligt planerat av mig. Stressfaktor: hög.

Men se det blev klart. Inte en enda söm blev rak.

Sen uppstod ett litet mirakel. Båda barnen kunde leka tillsammans med nästan samma leksaker utan att bråka och skrika en enda gång. Plötsligt infann sig någon slags välbehagskänsla.

Välbehagskänslan ökade befintligt när jag kunde titta på Biggest Loser ifred medan barnen sov middag.

Båda barnen vaknade samtidigt och lunch serverades 12 minuter senare. Vissa tyckte det var roligare....

...än andra.

På söndagar och röda dagar är exakt allt stängt här utom ett och annat cafe. Om en inte går till affärerna vid tågstationen. Dom får nämligen ha öppet och sälja allt som kan behövas inför resan. Vilken tur för oss som hade glömt bunkra toalettpapper (och nötter) att vi bor 10 minuter från en tågstation. Antal raseriutbrott Edith fick på påsjäveln på väg hem: 5.

Ja ja. Vi gick såklart förbi lekparken på väg hem. Och med vi menar jag mig själv och barnen medan barnafadern gick hem för att jobba. Det är härligt med eget företag, man kan styra så mycket över sina egna arbetstider. Konstigt bara att dom infaller precis vid lekparkstillfällena.

"Vad härligt att sitta här utan regn va Edith?" "JAAA!!!"

Det skulle jag aldrig sagt. Vi fick springa hem i spöregn. "KOM MJAMMA, KOM" skrek barnet ivrigt.

Vi hamnade i soffan istället. Läste en halv bok, kanske lite mindre, innan skrik och panik utbröt.

Vi provade bygga med klossar istället. Konstigt nog fungerade det rätt bra. Ännu en välbehagskänsla spred sig.

Sen ropade Hass att maten var klar. Himla bra grej. Veganburgare med guacamole och tacosalsa. Nästan det godaste jag ätit faktiskt. Jag var också den enda som åt det.

Äntligen kväll. Edgar har gnällt extra mycket hela dagen. Det är väl någon tandjävel kan jag tänka mig. Eller vad som helst för den delen. Och Edith ramlade och slog sig i pannan igen. Nordtysklands största bula började träda fram och vi försökte jaga henne med en påse is. Det gick inte. Hass fick hålla henne i famnen länge medan jag lugnade ner mig genom att städa. Helt rimligt. Och bära bebis. Dygnet runt.

Så fort ungarna somnat tränade jag. Se på fan. Några har frågat vad jag tränar, särskilt när barnen är vakna och är med. Dels har jag en roddmaskin som jag sitter och sliter ihjäl mig på då och då. Men främst är det Jillian Michaels som styr min träning. Googla henne vettja. Jag älskar henne så det gör ont i varenda del av min kropp. Nog med träningsblogg för idag. Nu ska jag titta på Lost och kanske äta glass för balansen. Imorgon är det vardag igen. Och Hass har viktiga möten hela veckan. Har visst att göra med att jag var borta i en vecka och förlorad arbetstid osv. Jag lyssnade inte så noga.

Hejdå

8 kommentarer:

 1. Jag tror att det är Pingst - den röda dagen som togs bort för nationaldagens skull.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Viktigpetter. Jag vet nog vem du är ;)

   Radera
 2. Jag älskar hur du skriver, hörru!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack du! Bästa komplimangen!

   Radera
 3. "Ja min vän, som bajs." Hahaha. Håller med Maria.

  SvaraRadera