måndag 1 april 2013

Sista dagen påsk

Nätterna spenderas just nu mest i vaket tillstånd. Edgar har den svåraste hostan sen bronkiten kom till stan och har så att säga lite svårt att sova. Dessutom är Edith inne i en period där hon vaknar 5-6 gånger per natt och gallskriker och vill väl mest ingenting förutom att ha en liten kram eller lite vatten. Så om morgonen var långsam och fördrevs i pyjamas ända fram till lunch är det ingen som blir förvånad.

Det här med tider, rutiner och mat har blivit helt upp och ner under långhelgen. Jag vet ärligt talat inte om Edith äter frukost, mellanmål eller lunch här. Men gott var det visst. Flingor och mjölk är räddningen för allt.

Sen knölade jag in bägge barn i vagnen och åt frukost/lunch/mellanmål med Emelie och Olle. 6+ grader och sol kändes fint.

En liten tur till lekparken blev det ju. Såklart. Men så himla roligt är det ju inte. För mig alltså.

Väl hemma igen hittade Edith mer bortglömt påskgodis och ännu en sockerchock härjade vi oss igenom. Tur att det är ett helt år kvar till nästa påsk för det här med godis och små barn var ju inte så rolig kombination. Hass lagade världens godaste pasta av påskmatsresterna som vi åt med Olle och Emelie innan det var dags för dom att åka hem.

Och här sitter jag nu på tåget på väg hem från bussterminalen där jag vinkade av de tu. Det kändes så himla bra att ha dom här i så många dagar och att få umgås mer än bara en fika här och där som det blivit på senaste tiden när vi väl varit i samma del av samma land. En bra uppladdning för en sockerdetoxvecka med tillhörande kalasförkylning.

6 kommentarer:

 1. Verkats varit mysigt minus sömnstörda barn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket! Sömnstörda gissar jag att barn är tills dom flyttar hemifrån, då är det inte längre mitt problem då att säga.

   Radera
  2. Usch nä så illa ska det väl inte behöva vara.

   Radera
 2. Men lille sjuklingen, bli frisk så mamma får sova! Och Edith, sov, bara sov!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Du tar orden ur min mun. Precis så sa jag till Edith igår kväll. Sov, bara sov! Och det gjorde hon faktiskt!

   Radera
 3. Härliga bilder! Krya på också givetvis.

  SvaraRadera