måndag 8 april 2013

Påbörjar veckan med ännu mer elände

Förutom att Edith skrek att hon ville dricka kiss till frukost och förutom att alla (jävla) nappar "råkade" hamna under soffan och förutom att båda ungarna bajsade ner sig och förutom att det jag trodde var lite morgonstelhet i ryggen visade sig vara fullt utblommat ryggskott så var det en ganska fin måndagsmorgon ändå. Eller nej. Måndagsmorgnar är alltid fruktansvärda. Hur mycket jag än försöker carpa dagen, hitta mindfullness och tänka positivt.
Men! Trots ryggskott (för i helvete vad ont det gör) så lyckades jag gosa med bebis, påbörja en ny bok, gå på långpromenad med vän och äta lunch med samma vän. Föräldratjänstgöringens finest.

Efter dagishämtning och mellanmål påbörjades eftermiddagen från det lilla helvetet. Jag vet att det är viktigt att fortsätta vara aktiv vid ryggskott, men ingenstans på internet står det något om att det är en rimlig aktivitet att ta hand om två blöjbarn som bråkar och slåss så fort jag vänder ryggen till.

Jaja. Vi lyckades i alla fall både rita, spela synth och läsa böcker. Jag lyckades att motstå frestelsen att sätta igång teven. Tro mig, jag är tv-förespråkare nummer 1 i vanliga fall, men under min nära-döden-förkylning förra veckan kom vi upp i ungefär tusen tv-timmar och jag tänkte att dit ska vi inte komma den här veckan i alla fall. Dessutom, trots jätteont i ryggen och elaka barn som skriker och slåss och vrålar och kastar blöjor i huvudet skrek jag inte en enda gång tillbaka. Jaha och nu borde jag väl slänga ihop lite cupcakes i mina hunterstövlar och odd Molly-kofta också förstår jag. Helylle-och-tålamodsfull-blogg-mamma-in-the-making tydligen.

13 kommentarer:

 1. Fy fan, den där morgonen låter ju som en mardröm även utan ryggskott. Hoppas det går över fort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det verkar vara på bättringsvägen. Ryggskottet i alla fall. Dricka kiss till frukost däremot, det verkar vara något ihållande.

   Radera
 2. Måste bara få säga...åh vad jag gillar din blogg :) gillar att du får med allt som är jobbigt med småbarnsåren samtidigt som kärleken lyser igenom. Hoppas din ryggvärk snart går över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det värmer så himla mycket!
   Det hoppas jag också!

   Radera
 3. TYcker Odd Molly är jättefult! :D :D :D

  SvaraRadera
 4. Jag bara älskar hur du skriver. Trots hur jobbigt det är går det inte att låta bli att skratta. Du beskriver allt så satiriskt. Aj löv it. Jag hopas jag får äran att träffa dig på riktigt.

  Anna Granström.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Anna! Du är den första jag meddelar nästa gång jag är i krokarna.

   Radera
 5. Vad tycker du om Felicia försvann?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara läst jättelite. Ett jävla mobilspel har kommit emellan. Jag gillar verkligen hur hon skriver, men kan inte riktigt uttala mig om innehållet än. Gillar du den?

   Radera
  2. Eftersom jag skyr hennes mor som pesten så är det kanske inte någon överraskning att jag slukade den när den kom. Jag gillar också hur hon skriver och jag tycker det är på tiden att det kommer en skildring av hur det är att bli uppfostrad med de där metoderna.

   Radera