torsdag 11 april 2013

Hemmafrulivet på en torsdag

Hela familjen var uppe innan 05:30 idag. För någon som somnade strax efter tolv är det alldeles för tidigt. Uttråkade barn i väntan på dagis och allt sånt ställde till med ett jävla liv. GUTEN MORGEN GRANNAR!!!!

Vi var först till dagis idag. Vi hängde bokstavligt talat på låset. Såhär ser det ut inne på ett waldorfdagis. Det luktar lite som ett stall.

I duggregn och evigt mörker gick jag på långpromenad. Jag hittade en ny fin park att gå i. Sen upptäckte jag att det var en gravplats. Inte en fin park alltså.

När jag kom hem planterade jag om dom där gurkorna och rädisorna som vi frösådde för ett tag sedan. Jo se på fan, det växte någonting i alls fall. Nu har jag nog haft ihjäl allting, men vi får glädjas över den lilla tid jag trodde jag hade börjat få gröna fingrar.

Sen borde jag ha städat och diskat och allt det där. Men det sket jag i. Låg i soffan med en mycket gullig bebis istället.

ÄNTLIGEN EGENTID. Tofukorvssallad framför L word. Det är jobbigt att ha föräldratjänstgöring ibland. Jättejobbigt.

Jag trodde jag hade lovat gå på föräldramöte idag efter dagis. Det visade sig att jag var inbjuden på lekträff med två andra föräldrar bara. Alltså inget föräldramöte. Jävla tyska. Jaja. Det var väldigt trevligt i alla fall. Ja även om jag bara förstod en tredjedel av vad som sades. Undrar nu vad jag mer har råkat gå med på och lova bort mig på. Living on the edge. Dessutom är ju Edith inte den som är bäst på att leka med andra barn. Det ser nästan alltid ut såhär faktiskt när jag försöker engagera Edith med andra barn. Jaja. Det går att leva ensam också. Det gör ingenting.

Efter lekträffen kom jag hem till nylagad och världsgod middag! Att ha en plötslig hemmaman på halvtid känns genast hur bra som helst. Såhär skulle jag kunna ha det jämt.

Kvällsbad och nattning utan bråk och gråt är rätt sällsynt hos oss. Men PLÖTSLIGT HÄNDER DET! Idag var en sådan plötslig dag.

Men sen hände något. Jag fick feeling! Och rodde i en halv jävla mil. Jag hade tänkt göra plankan också, har läst på internet om den. Men jag orkade inte. Tanken räknas väl in någonstans. Kanske gör jag det någon annan gång. Troligtvis inte.

Och här ligger jag nu. Men inte så länge till. Innan klockan nio ska jag sova. Så är det sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar