tisdag 23 april 2013

Det ser dystert ut för framtiden

Det finns en skola här i Hamburg som jag JÄTTEGÄRNA vill gå på. Alltså mer än någonting annat känns det som. Två kvinnor som har gått på just den skolan har hamnat bland dom 10 mäktigaste kvinnorna inom reklam i USA. Ja men ni fattar. Problemet är bara att dom inte riktigt har någon utbildning som passar mig. Plus att jag ju egentligen inte gillar reklam. Alls faktiskt. Har nu försökt googla copywriter och art director. Men alltså. Är det inte bara 20-åriga hipsters och niotillfem-tjejer som går runt och slänger sig med sådana titlar. Att börja studera reklam när man nästan är 30 känns sådär va? Kommer jag bli lite av klassens mamma? Kommer någon ens anställa någon som har passerat 30 och som i ärlighetens namn inte vet någonting om reklam? (Fast jag gissar ju att en utbildning skulle råda bot på det sistnämnda).

Fast det bästa vore ju om någon bara ville anställa mig som manusförfattare för tv-serier. Det vore en dröm. Eller översättare, det går också bra. Kanske webredaktör också.

15 kommentarer:

 1. Jag tycker att du ska plugga reklam! Det kommer säkert vara en skitjobbig arbetsmarknad men jag har valt trygga val och hamnat i en asjobbig marknad ändå. Det löser sig. Man ska göra det man vill! Sandra är faktiskt 30 snart och har hoppat av ju. Det kanske inte är så genomtänkt för hipstersarna medan det är det för dig. Du skriver ju fantastiskt. Kör!

  /J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh men tack! Känner peppen nu! Woho!

   Radera
 2. Do it! Du kommer vara en jobbig jävel, en "vuxenstudent" som jag själv är som doktorand just nu. En sån som ställer de tråkiga frågorna om schema i god tid för att kunna planera förskoletider å som måste VABa i tid å otid. Men skit i det. Det behövs mångfald å såna som ställer de jobbiga frågorna också för att världen ska bli bättre i förlängningen.

  Du kommer bli grym å ha ett Mad Mensnyggt kontor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aja jag kan ta att bli den tråkiga vuxenstudenten.
   Älskar Mad men tänket. Jag är också inne lite på det.

   Radera
 3. Jag tycker att du ska gå i den skolan! För du är bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åh tack! Bästa sortens kommentarer!

   Radera
 4. Gört! Och om du behöver en sekreterare till ditt Mad Men-kontor är det bara att höra av sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm. Du skulle vara den bästa sekreteraren. Med tyrolerhatt.

   Radera
 5. Som sagt, en av mina bästa kompisar drev runt och festade upp sitt studiebidrag i Paris och började plugga Juridik nu när hon fyllde 30 (en 5 ars utbildning) för att kunna göra det fick hon flytta fran ett rätt välbetalt arbete i Paris hem till sitt gamla flickrum hos sina föräldrar i Skövde (kan du tänka dig än större krock??)
  Iaf det var det hon ville göra och hon hade gatt omkring o funderat pa det i 3 ar men alltid fallit pa att hon är för gammal för att börja plugga... Om du ska plugga sa ska du iaf plugga ngt som du tycker är kul och intressant, annars kastar du ju bara bort tid och ork... Kram /L.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet! Just det där att det ska vara värt det oroar mig lite. Stressar snarare. Jag MÅSTE liksom välja rätt då.

   Radera
 6. Jamen jag instämmer självklart, GÖRT bara GÖRT, man ska följa sitt hjärta, klyshigt men klokt! Och jag tänker lite tvärtom jag som var färdigutbildad vid 25. Att det kanske inte hade gjort något att vänta lite. Skulle jag välja helt fritt idag och ha möjligheten till en hel utbildning är jag inte så säker på att det hade blivit samma som jag valde då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså det finns ju fördelar och nackdelar med alla val i livet. En får ju försöka göra det bästa av det. Med vänlig hälsning, filosofen.

   Radera
 7. Du kommer att göra succé! Att du kan skriva en så förträfflig blogg är bevis nog för det. Och skit i åldern. Du är ju purung för bövelen. 40 är det nya 30 etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack du! Finaste komplimangen.

   Radera
 8. Jag tycker absolut att du ska plugga. Det är faktiskt nästan aldrig försent för det. Och om det är en superskola dessutom. Perfekt!

  SvaraRadera