söndag 7 april 2013

Äntligen söndag

Äntligen första morgonen utan tre tusen liter snor som rinner och hamnar i filen. Firade detta med jordgubbar. JAG KAN KÄNNA SMAK IGEN! Halleluja.

Sen drog jag igång en hetsig städkampanj. Ingen tyckte det var roligt utom jag. Vi dammsög och skurade tre barnvagnar till exempel.

Medan ungarna lekte. På varsitt håll. Vi kan väl säga att syskonbråket har kommit till stan. Jävla nypande och puttande hela tiden. Men här ser det ju härligt och idylliskt ut ändå.

Efter lunch (som jag inte åt någon) packade jag ihop ungarna och gick ut. Vi tittade på höns bland annat. Men höll fingrarna på tryggt avstånd.

Sen hängde vi i lekparken i nästan tre timmar tillsammans med Lotta och Ante. Edith sprang runt, runt, runt nästan exakt hela tiden. Som en orastad hund. Med tanke på den gångna mycket stillasittande, filmtittande och tråkiga veckan känns det som ett rimligt beteende.

Middagen presenterades av hälsans kök. För i helvete. Imorgon blir det detox.

Sen fortsatte städkampanjen. "DET SKA BLI REEEENT" gick jag runt och vrålade och skrek. Och rent blev det ju. Så mycket gladare blev jag inte. Ingen annan heller. Notera sladden i bakgrunden som provisoriskt hängdes upp med tejp för ett år sedan. Den höll i tre dagar. Dvs vi är inte så noga med detaljer.

Lekte favoritleken "tvätta vattnet" med Edith sen.

Följt av ännu en ny favoritlek. Kurragömma. Jag har aldrig sett henne så uppspelt någon gång. Snabb är hon på att räkna också. "AI BEIW" (Ein Zwei) ropar hon och springer sitt allra snabbaste efter pappan. "DA IS IS" gormar hon sedan själaglad. (Någon slags tyska alternativt engelska för där är hen/den. Inte är det svenska i alla fall.)

När barnen äntligen somnat i varsin säng skissade jag upp min drömvision för vår balkong. Det syns ju tydligt vilket stuk jag är ute efter.

Det ska bli kul att se hur den visionen ska bli verklighet. Särskilt när verkligheten ser ut såhär just nu.

15 kommentarer:

 1. DA IS IS! Hahaha! Fattar knappt vad Kaja säger på svenska!

  Lycka till med ballefjången! Min är full med fågelskit. :((

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har börjat fatta nu vad hon säger. Mest för att dom på dagis berättar vad hon säger. Hehe.

   Radera
 2. Att jag inte varit här förut! Eller har jag det? Fyfan, att minnet skulle försämras så extremt redan vid 31... I alla fall, har läst massor och ändå bara en bråkdel. Du skriver så himla roligt och bra (även när det inte är roligt). Som på Instagram men mer. Och jag fattar inte att du överlevt tre års föräldraledighet! Känner mig lite stalkeraktig men kan vi bli lite vänner? På Facebook that is.
  Hejhej från ditt fan Mimmi aka lipsillen på Insta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir så himmelskt glad över din kommentar Mimmi! Ja! Bli min vän på fb!

   Radera
 3. dom där syskonbråken tycker jag är så otroligt jobbiga. mina bråkar typ jämt och det började redan när Leo kunde förflytta sig, alltså typ vid 4 månader när han ålade sig fram och störde Moas lek. Blev ännu värre när han började krypa vid 6 mån och när han gick vid 10 mån trodde jag att jag skulle bli knäpp! Jag förstår att Moa blir arg och irriterad över att han förstör och alltid ska ta hennes grejer, samtidigt vill leo bara vara med och förstår ju inte på samma sätt. Nu när han är 13 mån har det blivit lite bättre för han förstår ju mer och mer, men dom bråkar ju tamejtusan varje dag. så påfrestande tycker jag...:(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag håller verkligen med om att det är då jäkla påfrestande. Vi har inte haft så mycket bråk tidigare men nu är det nästan hela tiden. Det tar liksom död på allt det roliga.

   Radera
 4. Det är så coolt att de får tre språk bara så där på köpet liksom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo coolt är det. Frustrerande är det också ;)

   Radera
 5. Jag älskar dig! Snälla, flytta till Göteborg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åååh!! Blir så jävla glad nu! JAAA! Och ja vill bo granne med dig!!!

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. De bygger treor och fyror på vår gata!

   Radera